V sklade vakcín našli podozrivý balík, budovu sčasti evakuovali

TA3 TASR
27.1.2021 16:35

Podozrivý balík objavili v stredu v sklade v meste Wrexham vo Walese, kde sú uložené vakcíny proti ochoreniu Covid-19 vyvinuté vedcami z Oxfordskej univerzity a spoločnosťou AstraZeneca. Miesto čiastočne evakuovali. Informovala o tom agentúra DPA s odvolaním sa na vyjadrenie polície i spoločnosti Wockhardt UK, ktorá sa podieľa na výrobe spomínaných vakcín.

V sklade vakcín našli podozrivý balík, budovu sčasti evakuovali
TASR/AP

"Na základe odbornej rady sme miesto čiastočne evakuovali, kým sa (incident) úplne nevyšetrí," povedala hovorkyňa Wockhardt UK. "Bezpečnosť našich zamestnancov a plynulosť podnikania majú pre nás prvoradý význam," dodala.

Polícia v severnom Walese uviedla len to, že aktuálne rieši incident v priemyselnej oblasti Wrexhamu. "Cesty sú momentálne zatvorené a verejnosť sme požiadali, aby sa až do odvolania tejto oblasti vyhýbala," píše sa v policajnom vyhlásení. Na miesto boli privolaní aj pyrotechnici.

K zásahu na rovnakom mieste došlo už aj minulý štvrtok, keď danú oblasť Walesu zasiahli povodne. Privolaným záchranárom sa však podarilo ampulky s vakcínou uchrániť pred poškodením, pričom spoločnosť Wockhardt UK následne informovala, že incident výrobu vakcín neovplyvnil.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok