Veľký rozkol v ĽSNS. Kotlebu opúšťajú najznámejšie tváre strany

TA3 TASR
26.1.2021 12:26

Opúšťajú "vodcu". V ĽSNS Mariana Kotlebu sa potvrdil veľký rozkol a stranu podľa medializovaných informácií definitívne opúšťa veľká časť známych tvárí - Milan Uhrík, Milan Mazurek, Miroslav Suja, Ondrej Ďurica, Eduard Kočiš či Miroslav Urban. Končia aj v poslaneckom klube.

Mazurek, Ďurica aj Suja

V ĽSNS končí europoslanec Milan Uhrík, ale aj poslanci národnej rady Milan Mazurek, Ondrej Ďurica, Miroslav Suja, Eduard Kočiš a Miroslav Urban. Informoval o tom Uhrík, ktorý svoj odchod komentoval na Facebooku slovami "Jedna cesta končí, ešte lepšia začína".

Dôvodom odchodu má byť to, že Kotleba na seba v strane prevzal všetku moc. Členovia opozičnej strany odchádzajú po zmene stanov, ktorá posilnila pozíciu predsedu Mariana Kotlebu. Nikto z odídencov podľa Uhríka z politiky neodchádza.

"Po prijatí nových stanov členovia strany už definitívne stratili možnosť akokoľvek zasahovať a podieľať sa na rozhodovaní o podstatných otázkach ohľadne fungovania a smerovania našej strany," skonštatoval vo vyhlásení Uhrík.

Ich spoločná cesta sa končí

Ako priblížil, rozhodnutie predsedu strany Kotlebu prevziať na seba všetku moc, podporila aj vybraná časť členskej základne, ktorá to bez ich vedomia odhlasovala. "Toto rozhodnutie zmeniť pôvodne ľudovú stranu na stranu jediného muža musím rešpektovať, avšak ako zástanca tímovej spolupráce sa s tým jednoducho nedokážem stotožniť," poznamenal Uhrík.

K Uhríkovi sa pridalo päť spomínaných poslancov parlamentu, ktorí taktiež nechcú byť súčasťou "tzv. nového systému fungovania strany". Kotlebovi sa poďakoval za spoluprácu a príležitosti. "Naša spoločná cesta sa však končí, pretože naše názory na fungovanie a smerovanie strany do budúcna sa už príliš rozchádzajú. A namiesto vyvolávania nejakých vnútorných rozporov či konfliktov považujem za korektnejšie a slušnejšie vydať sa radšej vlastnou cestou," uviedol.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok