Najstarší seniori majú s očkovaním problémy, pomôže im charita

TA3 TASR
26.1.2021 10:46

Seniori nad 85 rokov, ktorí sa chcú nechať zaočkovať proti ochoreniu COVID-19, môžu požiadať o pomoc Trnavskú arcidiecéznu charitu. Vo viacerých okresoch západného Slovenska, kde pôsobí, pomôžu jej zamestnanci seniorom pri registrácii a v nutných prípadoch ich môžu na očkovanie aj sprevádzať do nemocnice. Informoval o tom riaditeľ TACH Miroslav Dzurech.

Najstarší seniori majú s očkovaním problémy, pomôže im charita
TASR/AP (ilu)

"Seniori v takomto veku v mnohých prípadoch nemajú prístup k počítaču alebo registráciu prostredníctvom internetu sami nezvládnu. Ak nemajú nikoho, kto by im s tým pomohol, môžu sa obrátiť na trnavskú charitu," uviedol Dzurech. Jej zamestnanci pomôžu s registráciou seniorom z okresov Trnava, Galanta, Hlohovec, Piešťany, Nové Mesto nad Váhom, Dunajská Streda a Komárno.

Záujemca o očkovanie môže zavolať v pracovné dni od 8. do 16. hodiny a skontaktovať sa so zamestnancom charity. Ten s jeho vedomím a súhlasom vyplní v jeho mene registračný formulár na očkovanie. "V prípade, že ide o osamelého seniora a nemá nikoho, kto by ho na očkovanie sprevádzal, budeme sa snažiť pomôcť mu aj v tomto smere," doplnil Dzurech.

Z okresov Trnava, Galanta, Hlohovec, Nové Mesto nad Váhom, Dunajská Streda a Komárno môžu volať na 0948 887 486, z okresu Piešťany na 0910 788 031. Informácie sú aj na www.charitatt.sk.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok