GP dal preveriť dotácie pre združenie Matovičovho exporadcu

TA3 TASR
23.1.2021 16:48

Generálny prokurátor Maroš Žilinka uložil zástupcovi špeciálneho prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry Alexandrovi Bíróvi preveriť, či v súvislosti s poskytnutím podpory občianskemu združeniu Pre lepšiu budúcnosť nedošlo k spáchaniu trestného činu poškodzovania finančných záujmov Európskej únie alebo niektorého z trestných činov korupcie. Uviedol to v sobotu Žilinka na svojom profile na sociálnej sieti.

"Na základe medializovaných informácií som uložil zástupcovi špeciálneho prokurátora ÚŠP preveriť, či v súvislosti s poskytnutím podpory občianskemu združeniu Pre lepšiu budúcnosť z Operačného programu Kvalita životného prostredia Ministerstvom životného prostredia SR vo výške takmer 390 000 eur nedošlo k spáchaniu trestného činu poškodzovania finančných záujmov Európskej únie alebo niektorého z trestných činov korupcie," uvádza na svojom profile generálny prokurátor.

Minister životného prostredia Ján Budaj v sobotu už avizoval, že sa obráti na Žilinku so žiadosťou o stretnutie. Na ňom ho chce požiadať, aby zvážil preverenie podozrení zo spomínanej trestnej činnosti v súvislosti s poskytnutím príspevku z Operačného programu Kvalita životného prostredia pre OZ Pre lepšiu budúcnosť.

Budaj nepripúšťa žiadnu korupciu ani ovplyvňovanie v jeho rezorte. Vzhľadom na obvinenia už minister nariadil v deň vzniknutých podozrení audit a požiadal tiež ministerstvo financií, aby dohliadlo na čerpanie prostriedkov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok