POČASIE: Predpoveď na dnes

TA3 SHMÚ
23.1.2021 07:05

Oblačno až zamračené a na viacerých miestach dážď, vo vysokých, popoludní na západe aj v stredných polohách sneženie. Denná teplota 4 až 12 stupňov, na západe ochladzovanie. Južný, na západe popoludní západný vietor do 35, v nárazoch do 60 km/h, na horách až víchrica.

Situácia

V strednej Európe sa vlní studený front spojený s tlakovou nížou so stredom nad Nórskym morom. Pred ním k nám vrcholí prílev teplého vzduchu od juhu.

 

Predpoveď počasia

Oblačno až zamračené a na mnohých miestach dážď, prehánky. Vo vysokých, popoludní na západe postupne aj v stredných polohách sneženie. Ojedinele, najmä v Banskobystrickom kraji, hmlisto. Teplo a veterno. Najvyššia denná teplota 5 až 10, na juhozápade a krajnom východe lokálne do 12 stupňov, popoludní na západe ochladzovanie. Teplota na horách vo výške 1500 m okolo 0 stupňov. Prevažne južný, na západe popoludní postupne západný vietor 3 až 10 m/s, v nárazoch ojedinele okolo 15 m/s (10 až 35,55 km/h), v Banskobystrickom kraji miestami len slabý vietor. Na horách búrlivý vietor až víchrica.

Predpokladané množstvo zrážok: do 10 mm, na južných návetriach hôr miestami okolo 15 mm / vo vysokých polohách 5 až 15 cm snehu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok