Maximálne sa chráňte, radí Bratislava ľuďom, ktorí sa idú testovať

TA3 TASR
22.1.2021 13:08

Mesto Bratislava odporúča ľuďom, ktorí sa plánujú v najbližších dňoch zúčastniť na skríningovom testovaní na ochorenie COVID-19, aby sa maximálne chránili. Radí im, aby ak je to možné, nahradili rúško respirátorom, dodržiavali odstupy a netvorili pred odbernými miestami dlhé rady.

Maximálne sa chráňte, radí Bratislava ľuďom, ktorí sa idú testovať
TASR/Jaroslav Novák

"Dobre si premyslite, či potvrdenie o teste pre nasledujúce dni naozaj potrebujete. Pokiaľ ste doma, vo vlastnej 'bubline' a neplánujete ju zmeniť, nevystavujte sa zbytočne riziku," vyzvalo hlavné mesto. Ľudom radí, aby aj účasťou či neúčasťou na skríningovom testovaní sledovali v prvom rade vlastnú ochranu a ochranu svojich blízkych.

"Pred rizikom kontaktov s ľuďmi v radoch radšej uprednostnite odloženie testovania na iný deň alebo na inú hodinu či na iné miesto," uviedla samospráva. Bratislava a jej mestské časti deklarujú, že sa snažili zabezpečiť čo najviac odberových miest. Primátor i bratislavskí starostovia preto ubezpečujú, že lokalít i času, keď sa môžu ísť ľudia otestovať, bude až do utorka (26. 1.) v hlavnom meste dostatok.

Kompletný prehľad všetkých odberových miest v Bratislave je k dispozícii na webovej stránke covid.bratislava.sk. Prostredníctvom tohto webu sa môže verejnosť aj objednať na testovanie vo vozidlách MHD, ktoré budú na viacerých miestach slúžiť ako odberové miesta. Priebežné informácie k testovaniu zverejňujú i jednotlivé bratislavské mestské časti na webových stránkach a sociálnych sieťach. Informujú tam o odberových miestach, o tom, kde je nutné sa objednať vopred aj o čakacích dobách pred jednotlivými miestnosťami.

Priebežné informácie k testovaniu zverejňujú i jednotlivé bratislavské mestské časti na webových stránkach a sociálnych sieťach.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok