Jankovskej sa ani po mesiacoch vo väzbe nepodarilo dostať na slobodu

TA3 TASR
22.1.2021 12:37

Obvinená bývalá štátna tajomníčka Monika Jankovská zostáva naďalej vo väzbe. Rozhodol o tom v piatok sudca pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu, pracovisko Banská Bystrica, ktorý nevyhovel jej žiadosti o prepustenie z väzby na slobodu.

Obvinená nevyužila svoje právo a sťažnosť proti tomuto rozhodnutiu nepodala.

"Moja klientka sa v plnom rozsahu priznala k svojej trestnej činnosti, podrobne vo svojom výsluchu opísala svoje konanie, ako aj konanie iných osôb. Vyjadrila sa, samozrejme, aj k iným skutkom, aj k iným osobám a zároveň aktívne spolupracuje s orgánmi činnými v trestnom konaní na odhaľovaní inej trestnej činnosti," reagoval obhajca Peter Erdős ešte pred začiatkom rozhodovania ŠTS s tým, že podľa neho vzhľadom na priznanie a spoluprácu pominuli dôvody väzby.


Príslušníci NAKA zadržali 11. marca minulého roka 13 sudcov v rámci akcie Búrka. Obvinenia padli z trestných činov korupcie, zasahovania do nezávislosti súdu a marenia spravodlivosti. Ďalšie obvinenia pribudli Jankovskej po minuloročnej októbrovej akcii Víchrica. Figuruje od septembra 2020 aj ako obvinená v kauze prebratia trenčianskeho baru Fatima.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok