Problém s objednaním? Zverejnili, kde vás otestujú aj bez neho

TA3 TASR
19.1.2021 14:15

Slováci sa môžu prísť dať otestovať na prítomnosť nového koronavírusu bez nutnosti objednania sa vopred na aktuálne 159 mobilných odberových miestach. Na otázku tak reagovala hovorkyňa ministerstva zdravotníctva Zuzana Eliášová.

Problém s objednaním? Zverejnili, kde vás otestujú aj bez neho
TASR/František Iván

"Aktuálne je do objednávkového systému zapojených 89 mobilných odberových miest na antigénové testovanie na ochorenie COVID-19. Presný zoznam mobilných odberových miest je dostupný aj na webovej stránke ministerstva zdravotníctva https://www.health.gov.sk/?ag-mom," priblížila.

Ako ďalej komentovala, rezort zdravotníctva v spolupráci s Národným centrom zdravotníckych informácií každý štvrtok organizuje školenie a následne na základe žiadosti o pripojenie sa do objednávkového systému rezort vždy v piatok pripojí subjekty, ktoré splnili podmienky.

Ministerstvo zverejnilo aj ďalšie dve výzvy na možnosť zrealizovania mobilného odberového miesta. Všetky subjekty, ktoré sa do výzvy zapoja, však už budú povinné využívať objednávkový systém. "Vo všeobecnosti možno skonštatovať, že jedno MOM môže napríklad zriadiť aj 30 výjazdových služieb. To znamená, že zásah jedného MOM je rozsiahly a značný," doplnila Eliášová. Dodala, že MOM sa môžu zriadiť aj mimo zmluvy zrealizovanej výzvou MZ SR, v týchto prípadoch však dáva povolenie tamojší regionálny úrad verejného zdravotníctva. "V tomto prípade si však poskytovateľ zabezpečuje testy vo vlastnej réžii," uzavrela.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok