Míňanie peňazí z premiérskej rezervy chcú posudzovať špeciálnou komisiou

TA3 TASR
19.1.2021 12:26

Využitie prostriedkov z finančnej rezervy premiéra by mohla po novom posudzovať špeciálna komisia, zriadená by mohla byť ako poradný orgán predsedu vlády. Vyplýva to z navrhovanej novely zákona o rozpočtových pravidlách verejnej správy, ktorú do národnej rady predložil predseda parlamentného ústavnoprávneho výboru Milan Vetrák.

Míňanie peňazí z premiérskej rezervy chcú posudzovať špeciálnou komisiou
TASR/Jaroslav Novák

"S cieľom zabezpečenia transparentnosti využívania rozpočtových prostriedkov z rezervy predsedu vlády a komplexného posúdenia využitia týchto prostriedkov sa navrhuje zriadiť poradný orgán predsedu vlády v podobe komisie, ktorá by posúdila využitie týchto prostriedkov ešte predtým, ako o využití prostriedkov z rozpočtovej rezervy predsedu vlády rozhodne premiér," píše sa v dôvodovej správe.

Vetrák argumentuje, že obdobné poradné orgány majú zriadené všetci členovia vlády aj niektorí vedúci orgánov štátnej správy, ktorí rozhodujú o poskytnutí dotácií z prostriedkov štátneho rozpočtu. Novela by mohla v prípade schválenia parlamentom a podpísania prezidentkou SR nadobudnúť účinnosť od 1. mája 2021.

Témy: vláda
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok