Otvoria niektoré múzeá i pamiatky, Taliansko uvoľňuje opatrenia

TA3 TASR
17.1.2021 12:48

Múzeá a kultúrne pamiatky v niektorých oblastiach Talianska budú môcť od pondelka znova otvoriť pre verejnosť. Dekrét o otvorení múzeí a národných kultúrnych pamiatok podpísal taliansky premiér Giuseppe Conte.

Otvoria niektoré múzeá i pamiatky, Taliansko uvoľňuje opatrenia
TASR/AP

V Taliansku platí trojstupňový systém, v súlade s ktorým sú jednotlivé oblasti zaradené do žltých, oranžových či červených zón, a to v závislosti od rizika spojeného s novým druhom koronavírusu. Opätovné otváranie múzeí sa týka iba oblastí, ktoré sú zaradené do najnižšej žltej zóny.

Návštevníkov tak od pondelka môže znova privítať aj známe archeologické nálezisko na mieste niekdajšieho antického mesta Pompeje, ktoré sa nachádza v juhotalianskom regióne Kampánia. Pompeje boli v dôsledku pandémie zatvorené uplynulých niekoľko mesiacov.

Pompeje boli pochované pod vriacou lávou a popolom, keď tam v roku 79 nášho letopočtu vybuchla neďalekom sopka Vezuv. Zahynulo pritom 2000 - 15.000 ľudí. Taliansko dosiaľ zaznamenalo vyše 2,3 milióna prípadov nákazy novým koronavírusom a vyše 81.000 súvisiacich úmrtí.

Taliansko dosiaľ zaznamenalo vyše 2,3 milióna prípadov nákazy novým koronavírusom a vyše 81.000 súvisiacich úmrtí.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok