Koniec víkendu bude mrazivý, niekde očakávajú až mínus 25 stupňov

TA3 TASR
16.1.2021 17:22

Takmer na celom území Slovenska sa v nedeľu môžu vyskytnúť nízke teploty. Na severe môže teplota v nedeľu v noci dosiahnuť mínus 20 až mínus 25 stupňov Celzia. Slovenský hydrometeorologický ústav preto vydal výstrahy prvého aj druhého stupňa. Informuje o tom na webovej stránke.

Koniec víkendu bude mrazivý, niekde očakávajú až mínus 25 stupňov
TASR/AP (ilu)

Výstraha druhého stupňa, keď môže teplota klesnúť na mínus 25 stupňov Celzia, platí pre okresy Brezno, Ilava, Považská Bystrica, Prievidza, Púchov, Trenčín, pre takmer celý Prešovský kraj a pre celý Žilinský kraj. Meteorológovia uvádzajú, že výstraha má v týchto oblastiach platiť od nedele 22.00 h do pondelka rána.

ewq_0a140371-1254-ced8.jpg

Pred nízkymi teplotami meteorológovia varujú aj v ďalších okresoch, kde vydali výstrahu prvého stupňa. Ide o okres Malacky, Levice, Nitra, Topoľčany, Zlaté Moravce, Hlohovec, Piešťany, Senica, Skalica, Trnava a takmer celý Banskobystrický a Košický kraj.

"Miestami sa očakáva dosiahnutie minimálnej teploty vzduchu mínus 15 až mínus 20 stupňov Celzia. Nízka teplota predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské zdravie a fyzické aktivity v exteriéroch," tvrdí SHMÚ. Výstraha platí v noci od 2.00 h do 8.00 h a potom v noci z nedele na pondelok.

Pred snežením vydal SHMÚ výstrahu prvého stupňa v okrese Poprad, Liptovský Mikuláš, Námestovo, Tvrdošín a Čadca. Platí tam od soboty 16.00 h do nedele 9.00 h. Na viacerých miestach Slovenska sa tiež môžu robiť počas soboty aj nedele snehové jazyky, upozorňujú meteorológovia. Výstraha pred nimi platí do nedele do 18.00 h. V nedeľu sa môžu vyskytnúť v Bratislavskom a Trnavskom kraji, v okrese Myjava, Trenčín, Nové Mesto nad Váhom, Nitra, Topoľčany, Zlaté Moravce a Šaľa.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok