Majú nám pomôcť nórski lekári, stovky študovali na Slovensku

TA3
14.1.2021 16:06

Pomôžu Slovensku v najťažšej situácii lekári zo Škandinávie? Mnohí nórski lekári študovali v Martine a Nórsko-slovenská obchodná komora ich už neformálne oslovila. Začali prichádzať pozitívne odpovede. Situáciu rieši europoslanec Michal Šimečka spolu s ministrami Marekom Krajčím a Ivanom Korčokom.

Majú nám pomôcť nórski lekári, stovky študovali na Slovensku
TASR/AP (ilu)

V Nórsku podľa Šimečku pôsobia stovky lekárov, ktorí študovali medicínu na Jesseniovej lekárskej fakulte v Martine. “Poznajú naše nemocnice a majú k Slovensku vzťah. A dnes odtiaľ prišli dobré správy: Ján Zima, prezident Nórsko-slovenskej obchodnej komory v Oslo, s ktorým na iniciatíve spolupracujem, už nórskych absolventov neformálne oslovil. Skvelé je, že v priebehu jediného dňa začali prichádzať prvé pozitívne odpovede - a ide o vysoko kvalifikovaných lekárov, z ktorých niektorí hovoria plynulo po slovensky,” uviedol na Facebooku.

O príchode nórskych lekárov už rokovali s nórskou ministerkou školstva Guri Melby. Prisľúbila vraj politickú podporu v rámci nórskej vládnej koalície. "Pochopiteľne, oficiálna žiadosť musí prísť z úrovne slovenskej vlády,” dodal Šimečka.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok