Slovan natiahol víťaznú šnúru, zdolal aj Astanu

SITA, TA3
24.9.2012 21:27

Hokejisti Slovana Bratislava natiahli sériu úspechov v Kontinentálnej hokejovej lige na štyri zápasy. V pondelok si poradili na vlastnom ľade v zaujímavom a emóciami nabitom zápase s kazašským Barysom Astana 4:2. Vypredaná Slovnaft aréne videla ďalší kvalitný súboj, domáci tím vyhral už tretí zápas za sebou pomerom 4:2.

Slovan natiahol víťaznú šnúru, zdolal aj Astanu
SITA

Slovan, ktorý má na svojom konte v sezóne 2012/13 z prvých ôsmich stretnutí 15 bodov a je v Západnej konferencii tretí. V ďalšom stretnutí KHL nastúpia "belasí" v stredu 26. septembra o 19.30 h proti Jugre Chanty-Mansijsk.

HC Slovan Bratislava - Barys Astana 4:2 (2:0, 1:1, 1:1)
Góly: 9. Michel Miklík (Vondrka), 14. M. Daňo (A. Šťastný), 23. Vondrka (Bližňák), 47. Bližňák (Vondrka, Švarný) - 22. Antropov (Upper), 45. Boyd (Dawes, Bochenski) 
Vylúčení: 9:6 na 2 min, navyše: 19. Lipiansky 5+DKZ za nebezpečnú hru vysokou hokejkou, 34. Štajnoch 5 min za hrubosť - 34. Antropov 5 min za hrubosť, presilovky: 0:1, oslabenia: 2:0, rozhodovali: Dejev, Komarov - Misjur, Raming (všetci Rus.), 10 055 divákov. 

Zostavy
Slovan: Janus - Ľ. Višňovský, Boumedienne, Štajnoch, Ďatelinka, J. Tabaček, Švarný - Michel Miklík, Bližňák, Vondrka - Kukumberg, Ölvecký, Bartovič - Šatan, Lipiansky (26. T. Mikúš), L. Hudáček - M. Daňo, A. Šťastný, Dravecký 
Astana: Lassila - F. Savčenko, Litvinenko, Novopašin, Hutchinson, Grigorijev, Mnatcjan, R. Savčenko, Beľakov - Antropov, Upper, Rudenko - Bochenski, Boyd, Dawes - Krasnoslobodcev, Gavrilin, Solariov - Alexandrov, Poliščuk, Žajlauov 

Slovan po opatrnom začiatku z oboch strán prevzal iniciatívu a začal diktovať tempo hry. V 6. min pri presilovke spálil ideálnu možnosť Boumedienne, následne skončilo Ďatelinkovo nahodenie na pravej žŕdke. V 9. min sa po rýchlej akcii, ktorú založil Višňovský, dostal na ľavom kruhu k zakončeniu Miklík a trafil presne pod hornú žŕdku - 1:0. Slovan pokračoval v nápore a spálil ďalšie šance. Janus dlho nemal veľa práce, od 13. min sa však frekvencia jeho zákrokov zvýšila. Najskôr vyriešil efektným semaforom pokus Krasnoslobodceva a potom zlikvidoval aj tutovku Gavrilina. V protiútoku predviedli svoje majstrovstvo Šťastný s Daňom a ich akciu zakončil druhý menovaný pri svojej premiére v KHL prvým gólom.

Dôležitý okamih pre ďalší vývoj stretnutia nastal v závere prvej tretiny, keď za nebezpečnú hru s vysokou hokejkou putoval predčasne do šatní Ján Lipiansky. V 22. min neudržal Janus strelu Uppera a v skrumáži poslal puk do siete Antropov. O 61 sekúnd unikol Vondrka a ukážkovým bekhendovým blafákom vrátil Slovanu opäť dvojgólové vedenie. V 33. min fauloval v nájazde Ďatelinka Bochenského, ale zámorský hráč v službách Barysu nepremenil nariadené trestné strieľanie. Na ľade pribudla nervozita, hra sa kúskovala a diváci videli aj pästné výmeny medzi Krasnoslobodcevom so Švárnym, Ölveckého s Mnacjanom či Štajnocha s Antropovom. Vďaka častým presilovkám sa pomer striel upravil v prospech Barysu, ale Janus odolával.

Nervozita v úvode tretej tretiny ustúpila a hráči sa venovali viac dianiu na ľade. V 45. min Dawes vrátil Janusom vyrazenú strelu spoza zadného mantinelu na voľného Boyda, bratislavský gólman sa už nestačil presunúť k druhej žŕdke - 3:2. Slovan odpovedal v 47. min, Astane opäť nevyšla presilovka a v nájazde dvoch na jedného vo vlastnom oslabení skóroval Bližňák. Oba tímy mali potom ešte niekoľko možností na skórovanie, ale stav sa už nezmenil.

Hlasy:
Rostislav Čada (tréner Slovana): "Bolo to rýchle stretnutie, hralo sa s nasadením, ale pomerne nečisto. My sme zo súboja vyšli s mínus jedenástimi trestnými minútami, čo sa prejavilo v nasadzovaní hráčov a ich postupnej únave. Našťastie, zásluhou bojovnosti a odvedenej práce sa to pre nás skončilo veľmi pozitívne, lebo sme dali dva góly v oslabení. To sa ukázalo ako rozhodujúce spolu s dobrým výkonom Jara Janusa a veľkej podpore nášho publika."

Vladimir Krikunov (tréner Astany): "V prvej tretine sme nehrali dobre. Neviem, čo to spôsobilo. Potom to už bolo lepšie, ale v našej presilovke sme inkasovali dva góly, čo rozhodlo. Pozrel som si duel Slovana s Omskom, už vtedy to bol z strany bratislavského tímu dobrý výkon. Ja som očakával od mojich hráčov, že zahrajú lepšie. Nešli nám presilovky."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok