Sulík vysvetľoval, prečo znášal útoky premiéra. SaS neodíde

TA3 TASR
14.1.2021 09:24

Konflikt medzi premiérom Igorom Matovičom a jeho ministrom hospodárstva Richardom Sulíkom je čoraz intenzívnejší. Matovič tvrdí, že Sulík je zodpovedný za tisícky životov, vyčíta mu nákup testov, bezprecedentne dokonca zverejnili nahrávku z vlády, ktorá mala dokazovať Sulíkovu dvojtvárnosť. Sulík i vedenie SaS sa postavili pred novinárov a reagovali na celú situáciu.

SaS kritizuje kontinuálne útoky premiéra na SaS a Richarda Sulíka. Vyzýva svojho koaličného partnera, aby dodržiaval dohodu, podľa ktorej sa nemajú koaliční partneri verejne kritizovať. Republiková rada SaS sa uzniesla, že vystúpenie SaS z vlády by nebolo “v záujme Slovenska”. Poslanecký klub SaS “jednotne stojí za Richardom Sulíkom”. Osobný konflikt vraj prichádza v najnevhodnejšom čase, keď sa krajina nachádza v druhej vlne pandémie.

Vyhlásenie SaS: "Republiková rada ako najvyšší orgán strany SaS ako aj poslanecký klub SaS deklarujú, že stoja za svojím predsedom, ktorý môže rátať s ich plnou podporou v tejto neľahkej situácii."

Sulík uviedol, že dostáva veľa mailov a SMS s otázkou, “prečo si to všetko nechá”. Dôvodom toho, že doteraz nereagoval na Matovičove útoky, je podľa neho jednoduchý - Slovensko to v súčasnej ťažkej situácii nepotrebuje. Sulík priznal, že premiér musí byť momentálne pod veľkým tlakom, jeho útoky sa však zintenzívnili. Odchod SaS z vlády by podľa ministra hospodárstva destabilizoval vládnu koalíciu vo veľmi ťažkej situácii.

Matovičove obvinenie zo zodpovednosti za smrť tisícok obetí pandémie je podla Sulíka za čiarou a hraničí s trestnoprávnou zodpovednosťou. Sulík pripomenul, že premiér bol bez rúška na svadbe a svojvoľne zvyšoval povolený počet ľudí na takýchto akciách. Šírenie koronavírusu podľa neho podporilo aj to, že na Slovensku zostali otvorené kostoly. Sulík kritizoval aj to, že Matovič odmietol pandemický plán SaS a “poslal s ním Sulíka do Mongolska”.

Sulík odmieta, že by mal niečo dočinenia s nákupom RapiGen testov, ktoré premiér označil za zlé. Sulík vyhlásil, že nákup týchto testov ešte pred prvým plošným testovaním riadil sám premiér. Odsúhlasila to vtedy podľa jeho slov i komisia, ktorú tvorili aj zástupcovia rezortu zdravotníctva.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok