Mutácia zhoršila situáciu v Írsku, pred vstupom je potrebný test

TA3 TASR
13.1.2021 07:26

Írsko bude pred vstupom do krajiny od soboty vyžadovať od všetkých cestujúcich negatívny test na ochorenie COVID-19. Test nebude môcť byť starší ako 72 hodín.

V súčasnosti toto nariadenie platí iba pre cestujúcich zo Spojeného kráľovstva a Juhoafrickej republiky, kde sa objavili agresívnejšie sa šíriace varianty koronavírusu SARS-CoV-2. Cestujúci z Veľkej Británie a JAR budú po príchode do Írska musieť podstúpiť 14-dňovú karanténu aj v prípade, že výsledok ich testu na koronavírus bude negatívny.

Írsko je v súčasnosti krajinou s celosvetovo najhoršími ukazovateľmi pandémie koronavírusu SARS-CoV-2. Odborníci pripisujú prudké zhoršenie situácie najmä uvoľneniu opatrení počas vianočných a novoročných sviatkov, ako aj zavlečeniu infekčnejšieho variantu vírusu, ktorý sa prvýkrát zistil v Anglicku. V Írsku, ktoré má necelých päť miliónov obyvateľov, sa od 1. januára počet infikovaných novým koronavírusom zvýšil z 93 000 na celkových vyše 155 000 prípadov nákazy.

Írsko podľa údajov z Univerzity Johnsa Hopkinsa od začiatku pandémie zaznamenalo viac ako 155 000 prípadov nákazy a 2397 úmrtí.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok