Vlhová o rakúskom super-G: Spravila som veľkú chybu

TA3 TASR
10.1.2021 14:24

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová bodovala aj v druhom super-G tejto sezóny Svetového pohára. V nedeľnej súťaži v rakúskom St. Antone skončila na devätnástom mieste o 2,42 sekundy za víťaznou Švajčiarkou Larou Gutovou-Behramiovou a naďalej bezpečne vedie celkové poradie SP. Druhé miesto obsadila Talianka Marta Bassinová (+0,16 s) a tretia bola ďalšia Švajčiarka Corinne Suterová (+0,20 s).

Vlhová o rakúskom super-G: Spravila som veľkú chybu
TASR/AP

Odštartovala rýchlo

Vlhová s číslom 2 odštartovala veľmi rýchlo, za prvým medzičasom ju však vynieslo mimo trate a len s vypätím síl sa vtesnala do nasledujúcej červenej bránky. Potom sa snažila znova nabrať rýchlosť a jej jazda nebola až taká konsolidovaná. V decembrovom super-G vo Val d'Isere vyrovnala šiestym miestom svoj výkon z Banska z januára 2020, v tejto disciplíne bola lepšia iba vo februári minulého roka v La Thuile, kde skončila štvrtá. Tentoraz sa k svojim najlepším umiestneniam nepriblížila.

"Hlavná chyba bola po prvom medzičase, keď som išla neskoro a len tak-tak som sa dostala späť do línie. Odtiaľ som to nebola ja. Zľakla som sa a viezlo sa to so mnou až do cieľa. Môj tím sa mi snažil dať čo najviac informácií, snažila som sa to využiť, ale, žiaľ, spravila som jednu obrovskú chybu. Odtiaľ to nešlo tak, ako by som si priala," povedala 25-ročná slovenská reprezentantka.

Potrápila ju trať

Jej najbližšia prenasledovateľka v celkovom poradí SP Michelle Gisinová zo Švajčiarska mierne skresala manko, keď skončila na ôsmej priečke. Vlhová (649 b.) pred ňou vedie o 119 bodov, na tretiu pozíciu sa posunula Bassinová, ktorá zaostáva o 226 bodov. Víťazka sobotného zjazdu Sofia Goggiová z Talianska vypadla hneď v úvode a nepripísala si žiadne body. Z úvodnej dvadsiatky štartujúcich päť lyžiarok nedokončilo preteky a dve diskvalifikovali. Naopak, na bodované priečky sa dostali aj lyžiarky s vyššími štartovými číslami. "Bolo to veľmi náročné, najmä posledná pasáž bola náročne postavená, ale aj profil trate bol ťažký. Je potrebné vedieť, ako presne ísť, mne to nevyšlo. Kto urobí menej chýb, ten víťazí," dodala Vlhová.

Ani Gutová-Behramiová sa niekoľko brán pred cieľom nevyhla veľkej chybe, dokázala ju však skorigovať, nestratila rýchlosť a vo veku 29 rokov slávila 27. víťazstvo na podujatiach SP. Trinásťkrát sa radovala v super-G, čo je najviac spomedzi aktívnych pretekárok. Dosiahla v ňom prvý triumf po troch rokoch, medzitým sa dvakrát presadila v zjazde. Vďaka víťazstvu sa dostala aj na čelo hodnotenia disciplíny. "Skutočne som si myslela, že som to pokazila, v dolnej časti som nešla v ideálnej línii. Vedela som, že to bude ťažký super-G, ale tak mi to vyhovuje. Keď si zvyknete na jednoduchšie trate, stáva sa z toho výzva, no je to aspoň zábava," povedala Švajčiarka podľa portálu laola1.at.

Výsledky super-G SP v St. Antone:
1. Lara Gutová-Behramiová (Švaj.) 1:17,82 min, 2. Marta Bassinová (Tal.) +0,16 s, 3. Corinne Suterová (Švaj.) +0,20, 4. Tamara Tipplerová (Rak.) +0,45, 5. Federica Brignoneová (Tal.) +0,72, 6. Ester Ledecká (ČR) +1,33, 7. Ariane Rädlerová (Rak.) +1,37, 8. Michelle Gisinová (Švaj.) +1,48, 9. Stephanie Venierová (Rak.), Wendy Holdenerová (Švaj.) obe +1,67, ... 19. Petra VLHOVÁ (SR) +2,42.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok