V Púchove otestovali viac ako tisíc ľudí. Pozitívnych bolo šesť

TA3 TASR
9.1.2021 08:08

Počas regionálneho plošného testovania v Púchove sa v sobotu prišlo otestovať 1125 ľudí. Pozitívny test malo šesť z nich. Miera pozitivity testovaných v rámci mesta je 0,53 percenta.

Celý víkend sa v Púchovskom okrese testuje na 26 odberových miestach od 8.00 h do 20.00 h s vyhradenými prestávkami na obed a večeru. Jedenásť odberových miest je priamo v Púchove, ďalších 15 v obciach Beluša, Lednické Rovne, Dohňany, Zubák, Lednica, Dolná Breznica, Streženice, Lysá pod Makytou a Nimnica.

Púchovská radnica ako organizátor testovania dostala od ministerstva zdravotníctva 30.000 antigénových testov. Po víkendovom testovaní chce po vzore Trenčína urobiť aj testovanie pozitívnych PCR testami. Tie mestu daroval vedec Pavol Čekan. Podľa primátorky Púchova Kataríny Henekovej testovanie súvisí aj s očakávaným otváraním škôl a škôlok.

Do celoplošného testovania sa v sobotu zapojí aj obec Pruské v Ilavskom okrese takmer s 2300 obyvateľmi. Starosta obce Viliam Cíbik informoval, že v obci vytvorili štyri odberové miesta. Testuje sa iba v sobotu, a to od 8.00 h do 16.00 h.

Po víkendovom testovaní chce po vzore Trenčína urobiť aj testovanie pozitívnych PCR testami. Tie mestu daroval vedec Pavol Čekan.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok