Premiér posiela veniec, prezidentka napísala Lučanského žene list

TA3 TASR
8.1.2021 12:24

Premiér Igor Matovič posiela bývalému policajnému prezidentovi Milanovi Lučanskému veniec a to aj napriek pôvodnému zamietavému vyjadreniu Úradu vlády. Manželke zosnulého bývalého prezidenta polície kondolovala aj prezidentka. Lučanského pamiatku si uctili videom na sociálnej sieti i expremiér Peter Pellegrini a exministerka vnútra Denisa Saková.

Prezidentka Zuzana Čaputová napísala manželke zosnulého policajného exprezidenta Milana Lučanského kondolenčný list, uviedol hovorca hlavy štátu Martin Strižinec. Predseda NR SR Boris Kollár a premiér Igor Matovič si jeho pamiatku uctia smútočným vencom, ktorý poslali do Štrby, kde sa v piatok koná posledná rozlúčka.

"Predseda Národnej rady SR Boris Kollár by sa za bežných okolností na pohrebe generála Lučanského veľmi rád zúčastnil," informovala jeho hovorkyňa Michaela Jurcová. Ako však dodala, v tejto chvíli predseda v plnej miere rešpektuje všetky platné epidemiologické naradenia a zároveň želanie pozostalých, aby sa pohreb konal v rodinnom kruhu. Pamiatku Lučanského si uctí smútočným vencom, ktorý Národná rada SR pošle do domu smútku v Štrbe.

Bývalý policajný prezident Lučanský zomrel 30. decembra 2020 po tom, ako sa deň predtým vo väzbe pokúsil o samovraždu. Posledná rozlúčka sa koná v piatok v Štrbe.

"Veniec v mojom mene posielam, lebo to tak cítim a vôbec teraz neriešim pohnútky, prečo Milan Lučanský dospel k tomuto smutnému rozhodnutiu. Rovnako som rád, že sa aj minister vnútra Roman Mikulec rozhodol dnes vyvesiť čiernu zástavu ako znak pietnej spomienky na bývalého policajného prezidenta," skonštatoval na sociálnej sieti premiér. Vencom chce Matovič podľa svojich slov vyjadriť Lučanskému uznanie za odvahu čiastočne čistiť Policajný zbor od mafie. Zároveň doplnil, že nie je ospravedlňovaním protizákonnej činnosti, z ktorej bol Milan Lučanský obvinený. Vyjadril tiež plnú dôveru ministerke spravodlivosti Márii Kolíkovej a príslušníkom Zboru väzenskej a justičnej stráže.

Lučanského pamiatku si uctili videom na sociálnej sieti aj expremiér Peter Pellegrini a exministerka vnútra Denisa Saková.

Bývalý policajný prezident Lučanský zomrel 30. decembra 2020 po tom, ako sa deň predtým vo väzbe pokúsil o samovraždu. Posledná rozlúčka sa koná v piatok v Štrbe.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok