Streľba i zástavy srdca. Ako to bolo s obeťami pri útoku na Kapitol

TA3 ČTK
7.1.2021 12:08

Traja zo štyroch ľudí, ktorí zomreli počas obliehania sídla amerického Kongresu priaznivcami amerického prezidenta Donalda Trumpa, prišli o život pre "náhle zdravotné príhody", jednu ženu smrteľne postrelili príslušníci poriadkových síl Kapitolu. Uviedol to šéf washingtonskej polície Robert Contee.

Z 52 zatknutých skončilo 26 ľudí za mrežami kvôli neoprávnenému vniknutiu do areálu Kapitolu, štyria kvôli nepovolenému držaniu zbraní. "Jedna dospelá žena a dvaja dospelí muži utrpeli náhle zdravotné príhody, kvôli ktorým zomreli," uviedol Contee, pričom neupresnil, či mŕtvi patrili priamo k osobám, ktoré sa snažili preniknúť do Kapitolu. Ďalšie podrobnosti neoznámil.

Udalosti mali celkovo štyri obete. Zranených bolo 14 policajtov a zranení sú aj medzi prívržencami Trumpa, ktorí násilnosti rozpútali.

Jedna žena zomrela kvôli strelnému poraneniu, ktoré utrpela pri jednom zo zabarikádovaných vchodov do sídla Kongresu, ktorý strážili ozbrojení príslušníci poriadkových jednotiek. Zraneniu podľahla po prevoze do nemocnice.

Podľa Conteeho bolo pri nepokojoch pri Kapitole zranených 14 policajtov a zranení sú aj medzi prívržencami Trumpa, ktorí násilnosti rozpútali. Podľa záchrannej služby previezli sanitky do nemocníc ľudí napríklad pre zlomeniny, ktoré utrpeli pri šplhaní po západnej fasáde Kapitolu. Zdravotníci riešili aj zástavy srdca.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok