IRÁN: Útok Izraela rozpúta svetovú vojnu, naša odveta bude strašná

TA3
23.9.2012 22:11

Ozbrojený konflikt medzi Iránom a Izraelom vyústi do tretej svetovej vojny. Vyjadril sa tak v nedeľňajšom televíznom rozhovore vysoký predstaviteľ iránskych Revolučných gárd, ktoré sú elitnou súčasťou armády islamskej republiky a majú na starosti národnú bezpečnosť.

IRÁN: Útok Izraela rozpúta svetovú vojnu, naša odveta bude strašná
SITA

Brigádny generál Amír Alí Hadžizádih povedal, že Teherán zvažuje preventívny útok na Izrael, ak sa im židovský štát bude zdať nebezpečný, pričom momentálne sa im taký nejaví. Generál taktiež povedal, že Iránci budú automaticky považovať útok "sionistického režimu" za akciu odsúhlasenú USA a podniknú patričné kroky.

"Či už to bude s vedomím, alebo bez vedomia USA, zaútočíme na americké základne v Bahrajne, Katare a Afganistane. Ani si nevie (Izrael) našu odpoveď predstaviť. Utrpí ťažké straty, ktoré budú iba začiatkom jeho konca," povedal generál poverený velením nad raketovými systémami. Ten nadviazal na sobotňajšie slová svojho šéfa, generála Mohammeda Alího Džafárího. Líder Revolučných gárd potvrdil, že ku konfliktu medzi islamskou republikou a židovským štátom dôjde, otázne je iba kedy a kde.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok