Zasahoval do opatrení? Kollár Pellegriniho obvinenia odmieta

TA3 TASR
5.1.2021 14:34

Predseda národnej rady Boris Kollár vylučuje dohody, že by sa akékoľvek opatrenia zavádzali s ohľadom na jeho osobu. V reakcii na tvrdenia predsedu mimoparlamentnej strany Hlas-SD Petra Pellegriniho to uviedla Kollárova hovorkyňa Michaela Jurcová.

Zasahoval do opatrení? Kollár Pellegriniho obvinenia odmieta
TASR/Pavol Zachar

Pripomenula, že Kollár vlastní aj reštaurácie, ktoré sú dlhodobo uzavreté. Dodala, že v prípade lyžiarskych stredísk i reštaurácií Kollár rešpektuje nariadenia a riadi sa nimi. "Chceme znova zdôrazniť, že Boris Kollár vlastní aj sieť reštaurácií, ktoré sú pre nariadenia dlhodobo uzavreté, pričom niektoré z nich museli svoju prevádzku aj úplne ukončiť. Ako v prípade reštaurácií, tak aj pri lyžiarskych strediskách predseda Kollár plne rešpektuje a riadi sa nariadeniami hlavného hygienika," uviedla Jurcová.

Kollár podľa nej rešpektuje aj následné uzavretie lyžiarskych stredísk. "Predseda akceptoval každé jedno odporúčanie a žiaden zásah z jeho strany smerom k opatreniam nikdy nebol ani nebude," doplnila.

Pellegrini v utorok avizoval podanie trestného oznámenia na premiéra Igora Matoviča a členov vlády. Strana má podozrenie napríklad zo spáchania trestného činu zneužívania právomoci verejného činiteľa. Hovoril o podozrení z účelového upravovania opatrení v prospech ľudí, ktorým ostali otvorené prevádzky. Z otvorených lyžiarskych stredísk benefitoval podľa neho aj predseda parlamentu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok