ČR začne už čoskoro s očkovaním verejnosti, spustia registráciu

TA3 TASR
3.1.2021 13:55

Rezervačný systém na očkovanie proti ochoreniu COVID-19 bude v ČR pre občanov nad 80 rokov spustený od 15. januára. Ostatní občania sa budú môcť objednávať od 1. februára. Povedal to v nedeľu český premiér Andrej Babiš.

ČR začne už čoskoro s očkovaním verejnosti, spustia registráciu
TASR

"Od 15. januára bude spustený centrálny rezervačný systém, kde sa budú môcť prihlásiť ľudia starší ako 80 rokov," povedal Babiš v diskusnej relácii Partie televízie Prima. Urobiť tak budú môcť podľa premiéra osobne, prostredníctvom svojho praktického lekára alebo cez infolinku 1221. Ostatní občania sa budú môcť objednávať od februára a systém im termín očkovania pridelí na základe niekoľkých kritérií. Patria medzi ne vek, zdravotný stav i zamestnanie.

Prednosť budú mať podľa premiéra ľudia trpiaci cukrovkou, obezitou, ochoreniami pľúc alebo ľadvín. Uprednostňovaní budú aj zamestnanci integrovaného záchranného systému, kritickej infraštruktúry, zdravotníctva či pracovníci v sociálnej oblasti.

"Potrebujeme naočkovať 60 percent populácie, aby sme dokázali zvládnuť pandémiu," povedal Babiš. Situácia v súvislosti s pandémiou ochorenia COVID-19 by sa podľa Babiša mohla začať zlepšovať od polovice januára v prípade, že ľudia budú dodržiavať prijaté opatrenia, napísal spravodajský server Novinky.cz. V Českej republike sa očkovanie proti ochoreniu COVID-19 začalo v nedeľu 27. decembra 2020. Babiš dostal vakcínu medzi prvými v pražskej Ústrednej vojenskej nemocnici.

V Českej republike sa očkovanie proti ochoreniu COVID-19 začalo v nedeľu 27. decembra 2020. Babiš dostal vakcínu medzi prvými v pražskej Ústrednej vojenskej nemocnici.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok