Prichádza aj oxfordská vakcína, Briti ju schválili na použitie

TA3 SITA
30.12.2020 09:51

Veľká Británia schválila na použitie vakcínu proti koronavírusu vyvinutú spoločnosťou AstraZeneca a Oxfordskou univerzitou. Britský minister zdravotníctva Matt Hancock uviedol, že jej distribúcia sa začne 4. januára.

Británia si od spoločnosti AstraZeneca objednala 100 miliónov dávok jej vakcíny. Schválenie očkovacej látky zdravotníckym regulačným úradom znamená, že je aj bezpečná aj účinná. Informuje o tom portál bbc.com.

Vakcína firmy AstraZeneca a Oxfordskej univerzity je už druhou očkovacou látkou, ktorú vo Veľkej Británii schválili. Ako prvá dostala súhlas na použitie vakcína spoločností Pfizer a BioNTech. Doteraz v Británii proti koronavírusu zaočkovali viac ako 600-tisíc ľudí.

Očakáva sa však, že vakcína firmy AstraZeneca povedie k výraznému rozšíreniu vakcinácie, keďže je lacná a jej masová výroba nie je náročná. Rozhodujúce je však to, že sa môže skladovať v štandardných chladničkách, na rozdiel od očkovacej látky firiem Pfizer a BioNTech, ktorá sa musí uskladňovať pri teplote mínus 70 stupňov Celzia.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok