Vlhová obsadila štvrté miesto, premiérový triumf slávi Gisinová

TA3 TASR
29.12.2020 20:08

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová obsadila štvrté miesto v utorňajšom slalome Svetového pohára. V Semmeringu zaostala o 1,36 sekundy za víťaznou Švajčiarkou Michelle Gisinovou, ktorá dosiahla premiérový triumf v pretekoch SP. Druhá bola domáca Rakúšanka Katharina Liensbergerová (+0,11 s), tretia skončila Američanka Mikaela Shiffrinová (+0,57 s).

Vlhová obsadila štvrté miesto, premiérový triumf slávi Gisinová
TASR/Martin Baumann

Po prvom kole bola šiesta

Dvadsaťsedemročná Gisinová si prvé víťazstvo pripísala pri jubilejnom desiatom pódiovom umiestnení. Prerušila hegemóniu Vlhovej a Shiffrinovej v tejto disciplíne, tieto dve rivalky vyhrali predchádzajúcich 28 slalomov SP (Shiffrinová 19, Vlhová 9), inej lyžiarke sa to nepodarilo od 10. januára 2017, keď v ďalšom rakúskom stredisku Flachau uspela Švédka Frida Hansdotterová, ktorá už ukončila kariéru.

Po pondelňajších problémoch s vetrom museli organizátori o deň neskôr nachystať trať po napadnutí čerstvého snehu. Vlhová zvíťazila v oboch predchádzajúcich tohtosezónnych slalomoch, vrátane minulej zimy dokonca v piatich za sebou. So štartovým číslom 4 sa však v prvom kole nevedela zžiť s traťou.

Náročnú zavretú pasáž hneď po štarte ešte prešla bez viditeľnejšej chyby, no medzi prvým a druhým medzičasom sa nechala rozhodiť z rytmu, pri niektorých bránach príliš tlačila a do oblúkov potom nasadzovala s oneskorením až do cieľa. Po prvom kole figurovala až na šiestej priečke. Za priebežne vedúcou Shiffrinovou zaostávala o 89 stotín sekundy.

Agresívny štýl Vlhovej

Gisinová sa zaradila na druhé miesto s minimálnym odstupom 0,02 s, Liensbergerová bola tretia (+0,32 s). Druhé kolo pod umelým osvetlením absolvovala Vlhová na maximálne riziko a na rozdiel od prvého dokázala typický agresívny štýl skĺbiť s úspornou stopou.

Vo výsledkovej listine sa posunula pred Švajčiarku Wendy Holdenerovú i Rakúšanku Katharinu Truppeovú, no Liensbergerová predviedla najrýchlejšiu jazdu druhého kola a k riskovaniu donútila zostávajúce súperky. Gisinovej to vyšlo, hoci na jednom medzičase klesla do červených čísiel, v závere nabrala rýchlosť a dostala sa do vedenia. Shiffrinová sa už na vrchu dostala do záklonu, stratila rytmus a po ďalších chybách skončila tretia, z pódia odsunula Vlhovú.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok