Turecko rozmiestnilo pri hraniciach so Sýriou ťažké zbrane

TASR
22.9.2012 20:50

Turecká armáda dnes rozmiestnila obrnené vozidlá a ťažké zbrane pri hraniciach so Sýriou, v blízkosti hraničného priechodu, kde došlo k intenzívnym bojom medzi sýrskymi povstaleckými a vládnymi silami. Oznámili to turecké médiá.

Turecko rozmiestnilo pri hraniciach so Sýriou ťažké zbrane
SITA

K posilneniu tureckej vojenskej prítomnosti došlo v oblasti, kde počas týždňa zblúdilé guľky a cezhraničné strely zo sýrskej provincie Rakka zranili tureckých civilistov.

Televízia CNN Turk informovala, že delostrelecká paľba dopadla v noci nadnes do blízkosti tureckej hranice, kde vyvolal paniku medzi miestnym obyvateľstvom.

Turecká armáda presunula k hraniciach tri obrnené prieskumné vozidlá Howitzer a jednu protilietadlovú zbraň, uviedla televízia.


Turecko je členom NATO a počas uplynulých mesiacov už niekoľkokrát zvýšilo počty svojich vojakov pozdĺž 911 kilometrov hranice, ktorú má spoločnú so Sýriou, kde povstalci bojujú za zvrhnutie prezidenta Bašára Asada.


Turecký premiér Recep Tayyip Erdogan otvorene kritizoval Asadov spôsob riešenia povstania, v ktorom od marca 2011 prišlo o život najmenej 27.000 ľudí.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok