Hrozia povodne z dažďa aj silný vietor. Vydali viacero výstrah

TA3 TASR
29.12.2020 08:18

Slovenský hydrometeorologický ústav vydal tretí stupeň hydrologickej výstrahy pred povodňami z trvalého dažďa v okrese Prievidza. Informuje o tom na svojom webe.

Hrozia povodne z dažďa aj silný vietor. Vydali viacero výstrah
SITA/Viktor Zamborský (ilustračné foto)

Meteorológovia vysvetľujú, že tretí stupeň výstrahy upozorňuje na jav, ktorý svojou intenzitou vážne ohrozuje aktivity človeka a môže spôsobiť škody veľkého rozsahu. Hydrologická výstraha druhého stupňa pred povodňami z trvalého dažďa platí pre okresy Nové Mesto nad Váhom a Partizánske. Výstrahu prvého stupňa vydali pre niektoré časti okresu Žilina a v okresoch Zlaté Moravce, Bánovce nad Bebravou, Trenčín a Myjava.

behydro_0a140371-d6e8-8cb0.jpg

V utorok sa môžu na viacerých miestach na Slovensku vyskytnúť aj vietor, poľadovica či snehové jazyky a záveje. Výstrahu prvého stupňa pred snehovými jazykmi a závejmi vydali meteorológovia pre niektoré okresy v Banskobystrickom, Trenčianskom, Košickom, Prešovskom a Žilinskom kraji.

lad_c0a80401-d708-8b11.jpg

Výstraha prvého stupňa pred vetrom platí pre okres Brezno a v niektorých okresoch Prešovského a Košického kraja. V týchto okresoch sa vo vyšších polohách očakáva výskyt vetra, ktorý dosiahne priemernú rýchlosť okolo 40 kilometrov za hodinu a v nárazoch od 65 do 85 kilometrov za hodinu. Na poľadovicu by si mali dať pozor najmä vodiči stredného a severného Slovenska.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok