Vysvetlili, aké to bolo za fóliou. Nie sme v ohrození, uisťuje OĽANO

TA3 SITA
28.12.2020 16:37

Poslanci národnej rady s pozitívnym testom na koronavírus sa v parlamente zúčastnili len na hlasovaní, pričom na otvorení schôdze neboli prítomní. Na tlačovej konferencii to uviedli zástupcovia poslaneckého klubu hnutia Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti.

Vysvetlili, aké to bolo za fóliou. Nie sme v ohrození, uisťuje OĽANO
TASR/Jaroslav Novák

Predstavitelia OĽANO doplnili, že riadny chod ústavných orgánov je rovnako dôležitý ako fungovanie kritickej infraštruktúry. Poslanci pozitívne testovaní na ochorenie COVID-19 boli pritom počas hlasovania o predĺžení núdzového stavu od ostatných v sále oddelení fóliou. „Myslím, že to bolo prekonzultované aj s ľuďmi, ktorí riešia epidemiologické situácie, že je to dostatočné riešenie na to, aby sa nenakazili ďalší poslanci v sále," povedal Milan Vetrák.

Poslanec Kristián Čekovský doplnil, že pozitívni poslanci prišli do kontaktu len s jedným zamestnancom NR SR, ktorý bol oblečený v ochrannom obleku. Samotní poslanci mali tiež podľa neho všetky ochranné prostriedky. „Ak niekto dodržiava tieto opatrenia, nie sme v ohrození," zdôraznil a dodal, že pozitívnych poslancov bolo dnes v parlamente približne šesť.

Účasť týchto poslancov na zasadnutí parlamentu povoli vyhláškou Úrad verejného zdravotníctva SR. Strana Hlas - sociálna demokracia preto hlavného hygienika Jána Mikasa vyzvala, aby zvážil zotrvanie vo funkcii.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok