Sulík pripravuje už tretie kilečko. Zbierame prvé podnety, tvrdí

TA3 SITA
28.12.2020 15:44

Ministerstvo hospodárstva chce pokračovať v odbúravaní byrokacie z podnikateľského prostredia aj v roku 2021. Po schválení Kilečka 1 a predstavení Kliečka 2 už totiž pracuje na ich pokračovaní.

Sulík pripravuje už tretie kilečko. Zbierame prvé podnety, tvrdí
TASR/Jaroslav Novák

“Už teraz zbierame prvé podnety,“ odpovedal Sulík v rozhovore pre agentúru SITA na otázku o príprave Kilečka 3. Predstavené by mohlo byť najskôr koncom budúceho roka. Práve spomínané balíky opatrení by pritom mali Slovensku pomôcť zlepšiť podnikateľské prostredie a posunúť ho v rebríčkoch ich kvality. Podľa ministra nás ale ešte čaká veľa roboty.

On sám nemá v tejto oblasti presne stanovené ciele. “Čím budeme v rebríčkoch vyššie, tým lepšie, nemám žiadny konkrétny cieľ, ani by som z toho nerobil žiadny “fetiš“. Dôležité je zlepšovať podnikateľské prostredie,” zhrnul. K tomu by nám mali pomôcť práve drobné zmeny obsiahnuté v kilečkách. “Je ilúzia myslieť si, že prijmeme jeden zákon, jednu zásadnú zmenu, a tá nás vystrelí hore. Je to drobná, časovo náročná piplačka, ako keď hľadáte ihly v kope sena,“ myslí si minister.

Náročné sú zároveň rokovania na jednotlivých ministerstvách a úradoch, keďže o zrušení alebo zmene opatrení rokujú s tými istými úradníkmi, ktorí ich do legislatívy presadili. “Niekedy sú ich vysvetlenia absurdné a musí s nimi bojovať ich vlastný minister. Je tam silne zažratá úradnícka mentalita, čím viac kontrolovať, čím viac obmedzovať. Ten boj je tam naozaj ťažký,“ zhodnotil Sulík.

“Je ilúzia myslieť si, že prijmeme jeden zákon, jednu zásadnú zmenu, a tá nás vystrelí hore. Je to drobná, časovo náročná piplačka, ako keď hľadáte ihly v kope sena,“ myslí si minister Sulík.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok