Spartak Myjava porazil MFK Košice 3:1

TASR TA3
22.9.2012 19:49

Diváci sa ešte nestihli ani poriadne usadiť a už sa mohli radovať z gólu. Už v 1. minúte totiž kopal priamy kop Kuračka, Tofiloski jeho strelu len vyrazil pred Černáčka a ten sa zblízka nemýlil – 1:0.

Nacvičený signál využili domáci hráči pri rohovom kope v 14. minúte, kedy zahrali roh nakrátko, Sládek odcentroval a Siva hlavičkoval iba do rukavíc brankára Košíc. Krásnu akciu predviedli domáci v 21. minúte, kedy sa Sládek vrútil do šestnástky, obišiel obrancu a jeho center premenil hlavičkou na druhý gól Harsányi, ktorý si tak osladil debut na myjavskom trávniku – 2:0. Hráči Košíc sa postupne dostávali viac do hry na konci prvej polhodinky zahrávali roh, Matič presne našiel hlavu Škutku a hosťujúci kanonier znížil na 2:1. Už o tri minúty bol však rozdiel opäť dvojgólový. Kuračka kopal roh a domáci kapitán Černáček sa po druhý krát presadil zblízka – 3:1. Košické zníženie viselo na vlásku v 38. minúte.

Matič kolmo vysunul Viazanka v pokutovom území, ten presne našiel pred bránou voľného Nováka, ten však spálil tutovku, keď jeho strelu chytil Šulla. Peknou strelou z 20 metrov sa na záver prvého polčasu prezentoval Matič, Šulla vyrazil.

Domáci vstúpili aktívne aj do druhého dejstva. V 52. minúte bol kolmo vysunutý Kuračka, ktorý prevetral rukavice Tofiloskeho. Svižný futbal pokračoval aj v nasledujúcich minútach, viaceré akcie však neboli dotiahnuté do presného zakončenia. To prišlo až v 66. minúte, keď sa Harsányi predral do pokutového územia, jeho prízemnú strelu z ľavej strany kryl Tofiloski. Hostia sa aj striedaniami snažili oživiť hru a v 71. minúte sa po centri z pravej strany dostal do zakončenia Duda, Šulla bol však pozorný. Aj napriek zlepšenej hre sa hostia do výraznej šance nevedeli dostať a domáci tak kontrolovali výsledok. Až v 89. minúte Novák napriahol z 20 metrov, Šulla predviedol perfektný zákrok. Vo výbornej kulise sa hral kvalitný ligový zápas so zaslúženým víťazstvom pre Myjavu.

Spartak Myjava - MFK Košice 3:1 (3:1)
Góly: 1., 34. Černáček, 21. Harsányi - 31. Škutka. Rozhodoval: Marhefka - Kubačka, Jenčura, ŽK: 80. Majerník, 90.+ Harsányi - 63. Šinglár, 77. Duda, 87. Kavka, 1938 divákov.

Zostavy a striedania:

Spartak Myjava: Šulla – Mrva, Častulín, Černášek, Siva – Sládek, Marček (79. Majerník), Kuračka (86. Ďuriš), Kukoľ – Kosík (55. Dian), Harsányi
MFK Košice: Tofiloski – Ostojič(60. Pavúk), Viazanko, Chupáč (60. Kavka), Bašista – Karaš (21. Duda), Šinglár, Matič, Bukata, Novák - Škutka

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok