HC Slovan - Avangard Omsk 4:2, Višňovský hneď pri premiére skóroval

TASR
22.9.2012 19:25

okejisti Slovana Bratislava triumfovali v sobotňajšom zápase KHL nad Avangardom Omsk 4:2 a zaznamenali druhé domáce víťazstvo v rade. Pomohol im k tomu aj nový muž v zostave Ľubomír Višňovský, ktorý svoju premiéru v KHL okorenil gólom.

HC Slovan - Avangard Omsk 4:2, Višňovský hneď pri premiére skóroval
SITA

Zverenci trénera Rostislava Čadu sa najbližšie stretnú v pondelok opäť pred domácimi priaznivcami s Barysom Astana.

Slovan Bratislava - Avangard Omsk 4:2 (1:0, 2:2, 1:0)
Góly: 9. Šatan (Mikúš), 24. Vondrka (Bližňák, Miklík), 26. Višňovský (Miklík), 51. Hudáček (Šatan, Sigalet) - 27. Zaborský (Belov, Popov), 30. Popov. Rozhodcovia: Bondari, Buľanov - Metalnikov, Sirotkin, vylúčení: 5:5 na 2 min, presilovky: 1:2, oslabenia: 0:0, 10.055 divákov (vypredané)

Slovan Bratislava: Janus - Boumedienne, Višňovský, Štajnoch, Ďatelinka, Tabaček, Sigalet - Miklík, Bližňák, Vondrka - Kukumberg, Ölvecký, Bartovič - Šatan, Lipiansky, Hudáček - Dravecký, Šťastný, Mikuš

Avangard Omsk: Kuznecov - Belov, Salmela, Škoula, Pivcakin, Pujacs, Ľamin, Valentenko - Záborský, Popov, Perežogin - Pianov, Siomin, Ivanov - Pervušin, Taratuchin, Nesterov - Mozer, Žerebcov, Orlov - Volkov


Brankára hostí preveril ako prvý Šťastný, ale jeho strela Kuznecova nezaskočila. V ďalších minútach nemal zápas príliš vysoké tempo, obe mužstvá vychádzali zo zabezpečenej obrany. Prvá veľká šanca prišla až v siedmej minúte, keď Bartovič zblízka vypálil, Kuznecov jeho pokus zneškodnil. O dve minúty však už brankár hostí kapituloval. Po viacerých strelách sa k odrazenému puku dostal kapitán domácich Šatan, obkorčuľoval bránku a šikovne ho zasunul do siete - 1:0. Hostia mali možnosť vyrovnať počas asi 30-sekundovej presilovky o dvoch hráčov, no napriek veľkej snahe sa im to nepodarilo. Pri hre piatich na piatich mal mierne navrch Slovan. Do dobrých príležitostí sa dostali Bartovič, Sigalet aj Ölvecký, ale v prvej tretine už gól nepadol.

V ďalšej sa s nimi roztrhlo vrece. Slovan udrel dvakrát v priebehu dvoch minút. Najprv zakončil peknú akciu prvého útoku Vondrka a po ňom sa trafil aj nový muž v "belasom" drese Višňovský, ktorému od mantinelu nabil Hudáček. Trojgólové vedenie však domácim nevydržalo dlho. Hostia v 27. minúte využili presilovku zásluhou Záborského, ktorý sa najlepšie zorientoval pred ležiacim Janusom a dotlačil puk do siete. Na druhej strane potešila fanúšikov pekná individuálna akcia Draveckého, ale vzápätí išiel na trestnú Hudáček a Omsk znížil na 2:3. Popov ustál tvrdý súboj s obrancom a presnou strelou prekonal Janusa.

Dynamický hokej pokračoval aj v tretej tretine. "Belasí" ju odštartovali presilovkou, no bez výraznejšieho efektu. Vzápätí zavarila Slovanu prvá formácia hostí s aktívnym Záborským a Janus mal plné ruky práce. V ďalších minútach tempo zápasu gradovalo a puk lietal zhora dolu. Hostia záver duelu nezvládli, keď doplatili na vylúčenia. V 51. minúte zahral Slovan výbornú presilovkovú akciu. Sigalet naznačil strelu, no nahral Šatanovi, ktorý poslal pred bránku strieľanú prihrávku a Hudáčkovi stačilo nastaviť hokejku - 4:2. Ďalšie zbytočné fauly hostí a Slovan mohol definitívne rozhodnúť počas dvojnásobnej výhody, presilovka mu však nevyšla. Hostia ešte skúsili hru bez brankára, ale na výsledku sa už nič nezmenilo.

hlasy po zápase:

Rostislav Čada, tréner Slovana: "Chcem sa poďakovať za ocenenie nášho výkonu od súpera. Dnešný zápas splňoval všetky podmienky moderného hokeja. Veľké nasadenie, bojovnosť a prevažovali fyzické riešenia. Myslím si, že sa tam opakovala rovnaká situácia, tréner hostí ju nazval "blackoutom" a ja s tým plne súhlasím. Strelili sme dva rýchle góly, ktorými sme sa dostali do vedenia 3:0, no namiesto toho, aby nám pomohli, dovolili sme súperovi znížiť dvoma gólmi v oslabení. V tretej tretine sme bojovnosťou a taktickou hrou udržovali výsledok. Veľmi nám pomohla podpora divákov, vďaka čomu sme vyhrali."

Petri Matikainen, tréner: "Dnes to bol skvelý zážitok a skvelá atmosféra v tejto hale. Bol to veľmi ťažký duel vo vysokom tempe. Gratulujem Slovanu k víťazstvu. Začali sme trochu pomaly. Prvá tretina bola vyrovnaná, v druhej sme mali taký mentálny výpadok a dostali sme dva ľahké góly. Prehrávali sme 0:3 predtým, ako sme si uvedomili, že musíme začať hrať. Potom sme začali forčekovať, drať sa pred bránku a dali sme dva rýchle góly. V druhej a tretej tretine sme mali ďalšie šance na vyrovnanie, no robili sme chyby a mali sme veľa vylúčení."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok