Vyhrali sme stávku, tvrdí Krčméry. SR je prvou z okolitých krajín

TA3 TASR SITA
26.12.2020 20:38

Podaním vakcíny infektológovi Vladimírovi Krčmérymu v nitrianskej fakultnej nemocnici sa na Slovensku oficiálne začalo očkovanie proti ochoreniu COVID-19. V priebehu večera dostalo vakcínu niekoľko desiatok zdravotníkov. Krčméry sa po očkovaní cítil dobre.

Vyhrali sme stávku, tvrdí Krčméry. SR je prvou z okolitých krajín
TASR/Lukáš Grinaj

Infektológ pripomenul, získanie vakcín stálo obrovské úsilie všetkých kompetentných. „Vyhrali sme stávku, že do Vianoc tu bude vakcína a dnes sa to podarilo. Je to dôkazom toho, že Boh nikdy nedovolí skúšať ľudstvo viac, ako by sme uniesli. Sme prvou z okolitých krajín, kde sa očkuje,“ vyhlásil Krčméry.

„Som rád, že prvým, ktorý bude zaočkovaný, je pán profesor Vladimír Krčméry. Človek, ktorý bojoval s epidémiami aj na iných miestach sveta, človek, ktorý zasvätil svoj život za záchranu životov iných. Som rád, že bude vzorom pre všetkých nás,“ povedal minister zdravotníctva Marek Krajčí, ktorý sa tiež dal zaočkovať.

Ďalší zdravotnícky personál bude očkovaný v nedeľu od 10. hodiny v nemocniciach v Nitre, Bratislave, Banskej Bystrici a Košiciach. Počas nedele bude bude v Bratislave zaočkovaná aj prezidentka Zuzana Čaputová, členovia vlády a predstavitelia parlamentu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok