Polročné prázdniny nebudú. Aké plány majú s jarnými a letnými?

TA3 TASR
26.12.2020 11:50

Rušenie jarných prázdnin je len v štádiu úvah. Minister školstva, vedy, výskumu a športu Branislav Gröhling uviedol, že si to úplne nevie predstaviť, ako by sa to zrealizovalo.

Polročné prázdniny nebudú. Aké plány majú s jarnými a letnými?
TASR/Jaroslav Novák

Poukázal pritom na fakt, že jarné prázdniny sú rozdelené na tri týždne po jednotlivých krajoch. Tie sú zatiaľ naplánované v termíne od 15. do 19. februára 2021 v Banskobystrickom, Žilinskom a Trenčianskom kraji. Od 22. do 26. februára majú naplánované voľno školáci v Košickom a Prešovskom kraji a od 1. do 5. marca v Bratislavskom, Nitrianskom a Trnavskom kraji.

Minister povedal, že dopredu hovoriť o tom, aká bude situácia, je veľmi ťažké. Polročné prázdniny, ktoré mali byť 1. februára, sa neuskutočnia. "Zrušili sme ich najmä z dôvodu vysporiadania dovoleniek alebo dotiahnutia jednotlivých vecí," vysvetlil minister.

"Čo sa týka letných prázdnin, vždy to bolo myslené tak, že letná škola bude pokračovať prvé týždne v júli, alebo začínať v auguste pre jednotlivé školy," poznamenal minister školstva. Letné prázdniny sú tradične určené v termíne od 1. júla do 31. augusta.

Minister povedal, že dopredu hovoriť o tom, aká bude situácia, je veľmi ťažké. Polročné prázdniny, ktoré mali byť 1. februára, sa neuskutočnia.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok