Obama v predvolebnom období obmedzil svoje stretnutia na okraj VZ OSN

TASR
22.9.2012 18:12

Vyše 130 hláv štátov a vlád, vrátane prezidenta SR Ivana Gašparoviča očakávajú na nadchádzajúcom 67. výročnom zasadnutí Valného zhromaždenia OSN v New Yorku, ale americký prezident Barack Obama sa neplánuje stretnúť súkromne so žiadnym z nich, informovala dnes tlačová agentúra Associated Press.

Obama v predvolebnom období obmedzil svoje stretnutia na okraj VZ OSN
SITA

Šesť týždňov pred prezidentskými voľbami sú priority jeho predvolebnej kampane jasné. Obama vystúpi v utorok s príhovorom na Valnom zhromaždení OSN, v ktorom sa vyhne akejkoľvek zmienke o svojom súperovi, republikánskom prezidentskom kandidátovi Mittovi Romneyovi. A začiatkom týždňa si tiež nájde čas pre diskusný televízny program The View, pretože je oveľa pravdepodobnejšie, že ho budú americkí voliči sledovať ako jeho diplomaciu v OSN.

Na rozdiel od svojich predchodcov však tento rok vynechá bilaterálne stretnutia so svojimi zahraničnými partnermi na pôde OSN, na ktorých sa dojednáva veľká časť práce medzinárodnej organizácie. Zastúpi ho ministerka zahraničných vecí Hillary Clintonová.

Obamov program v OSN bol zhustený, aby sa mohol venovať predvolebnej kampani v nerozhodných amerických štátoch ako je Ohio či Virgínia, informuje Associated Press.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok