Miliónová pomoc má odškodniť letiská, schválila ju Európska komisia

TA3
23.12.2020 13:11

Európska komisia schválila Slovensku schému vo výške 29,8 mil. eur na odškodnenie prevádzkovateľov letísk za škody spôsobené pandémiou koronavírusu. Schému komisia schválila na základe dočasného rámca štátnej pomoci a bude mať podobu priamych grantov.

Miliónová pomoc má odškodniť letiská, schválila ju Európska komisia
TASR

Verejná podpora bude otvorená pre prevádzkovateľov slovenských letísk, ktorí v roku 2019 vybavili viac ako 200-tisíc cestujúcich. Informovala o tom Európska komisia vo svojom oficiálnom stanovisku.

Slovenské orgány týmto opatrením nahradia letiskám čisté straty, ktoré utrpeli v období od 13. marca do 30. júna tohto roka pre reštriktívne opatrenia zavedené s cieľom zabrániť šíreniu vírusu. Komisia dospela k záveru, že opatrenia sú potrebné, vhodné a primerané na nápravu vážnej poruchy fungovania v hospodárstve členského štátu a že slovenská schéma je v súlade s podmienkami stanovenými v dočasnom rámci.

Slovenské orgány týmto opatrením nahradia letiskám čisté straty, ktoré utrpeli v období od 13. marca do 30. júna tohto roka pre reštriktívne opatrenia zavedené s cieľom zabrániť šíreniu vírusu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok