Pred očkovaním spustia kampaň, súčasťou budú aj známe osobnosti

TA3 TASR
23.12.2020 12:44

Očkovaniu bude predchádzať informačná a mobilizačná kampaň. Tá poskytne overené informácie k téme vakcinácie proti koronavírusu a bude odpovedať na väčšinu otázok verejnosti. Informovalo o tom ministerstvo zdravotníctva.

Pred očkovaním spustia kampaň, súčasťou budú aj známe osobnosti
SITA/AP

Očkovanie vakcínou proti ochoreniu COVID-19 je dnes celosvetovo najdiskutovanejšou témou. "Slovensko čelí silnej dezinformačnej kampani predovšetkým v online priestore. Ministerstvo už nastavilo komunikačnú stratégiu sociálnych sietí na aktívnom publikovaní objektívnych faktoch a odborných argumentoch, sprostredkovaných zrozumiteľne aj laickej verejnosti," uviedla hovorkyňa rezortu zdravotníctva Zuzana Eliášová.

Podobne bude vystavaná informačná, edukačná a následne mobilizačná kampaň pre očkovanie. Jej úlohou bude zodpovedať na otázky a prezentovať overené fakty. Do kampane plánuje ministerstvo zapojiť dôveryhodné osobnosti - od lekárov a vedcov až po predstaviteľov kultúry, športu, podnikania i cirkvi. "Podstatné bude, že ktokoľvek, kto sa svojím názorom a vplyvom zapojí do kampane, tak urobí z vlastného presvedčenia a bez nároku na honorár, keďže ide o citlivú a aj účelovo zneužívanú tému," zdôraznila Eliášová.

MZ SR aktuálne vyhodnocuje stratégiu kampane. Odštartovať by mala v priebehu januára. Už v stredu však ministerstvo spúšťa kampaň v rozhlasoch a v televíziách na podporu ochranných preventívnych opatrení Rúško-Odstup-Ruky. „R-O-R je známe, no veľmi dôležité heslo troch slov, ktoré sú alfou a omegou v obmedzení šírenia koronavírusu. Nosenie rúška, dostatočný odstup a dôkladná hygiena rúk - stačí tak málo na ochranu nášho zdravia a zdravia našich blízkych,“ dodal minister zdravotníctva Marek Krajčí.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok