Biden vystúpil s koncoročným prejavom: Čaká nás ešte dlhý boj

TA3 TASR
22.12.2020 23:56

Novozvolený americký prezident Joe Biden v utorok v naživo vysielanom koncoročnom prejave povedal, že krajina má pred sebou ešte dlhý boj proti pandémii koronavírusu. Zároveň vyzval Američanov, aby počas vianočných sviatkov neorganizovali veľké stretnutia či spoločenské akcie.

Biden vystúpil s koncoročným prejavom: Čaká nás ešte dlhý boj
SITA/AP

"Všetci sa musíme o seba starať, musíme byť od seba izolovaní o trocha dlhšie. Viem, že je to ťažké," uviedol Biden. Biden predniesol koncoročný prejav zo štátu Delaware, kde má bydlisko. Budúci šéf Bieleho domu upozornil Američanov, že odborníci varujú, že príde zlepšenie, ale situácia sa teraz zhoršuje a podľa odhadov v nasledujúcich mesiacoch zomrú desaťtisíce Američanov, aj keď už bude dostupná vakcína.

Novozvolený prezident tiež povedal, že krajina potrebuje, aby každý nosil rúško a vyhýbal sa veľkým zhromaždeniam či stretnutiam, predovšetkým vo vnútri budov. "Musíme pracovať spoločne, bez ohľadu na politickú príslušnosť," doplnil Biden a vyslovil pochvalu Kongresu za to, že schválil balík pandemickej pomoci v hodnote 900 miliárd dolárov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok