Nový riaditeľ Kunsthalle je známy, vymenuje ho ministerka

TA3 TASR
22.12.2020 16:46

Novým riaditeľom Kunsthalle Bratislava bude Jen Kratochvíl. Ministerka kultúry Natália Milanová ho vymenuje do funkcie na základe výsledkov výberového konania a odporúčania výberovej komisie. Informoval o tom Michal Hajtol z odboru komunikácie a protokolu ministerstva kultúry.

Nový riaditeľ Kunsthalle je známy, vymenuje ho ministerka
TASR/Pavol Zachar

O post riaditeľa KHB sa uchádzali štyria kandidáti - Alena Minns, Lucia Gavulová, Jen Kratochvíl a Nina Vrbanová. Na základe posúdenia životopisov, projektov, motivačných listov a vykonania hĺbkových pohovorov, výberová komisia pozvala do záverečného tretieho kola všetkých štyroch uchádzačov. Minns sa po neverejnom vypočutí v treťom kole rozhodla z výberového procesu odstúpiť. Komisia po verejnom zasadnutí zostavila poradie kandidátov a odporučila ministerke najvhodnejšieho.

Ako pripomenulo ministerstvo, výberové konanie sa riadilo pravidlami novej smernice, ktoré garantujú férový, otvorený a transparentný postup. Podrobnosti zverejnilo na webovej stránke.

Kunsthalle Bratislava je nezbierkotvorná štátna príspevková organizácia výstavného, dokumentačného a vzdelávacieho typu s celoslovenskou pôsobnosťou v oblasti súčasného vizuálneho umenia. "Hlavným poslaním organizácie je odborne a cieľavedome prezentovať súčasné vizuálne umenie v celej jeho šírke a rozmanitosti, systematicky ho mapovať, odborne reflektovať a sprístupňovať domácemu, ako aj zahraničnému publiku," priblížilo ministerstvo. Jedným z cieľov KHB je aj medzinárodná podpora a zviditeľnenie slovenského umenia v zahraničí. Sídli vo výstavných, ako aj administratívnych priestoroch Domu umenia v Bratislave.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok