Zahrajte si Coronu. Sestry počas lockdownu vymysleli novú hru

TA3 ČTK
24.12.2020 16:00

Štyri sestry z nemeckého Wiesbadenu dobre využili dlhé dni jarného lockdownu a vymysleli stolovú hru s tematikou koronavírusu, ktorá sa teraz predáva po tisícoch. Hra s názvom Corona je až pre štyroch hráčov, ktorí sa snažia zohnať všetky potraviny na nákupnom zozname od suseda či susedky v dôchodkovom veku.

Zahrajte si Coronu. Sestry počas lockdownu vymysleli novú hru
SITA/AP (ilustračné foto)

Prekonávajú rôzne prekážky

Hráči zbierajú a vymieňajú si navzájom herné karty a víťazom sa stáva ten, kto doručí ako prvý všetky položky na zozname. Hráči tiež musia prekonávať najrôznejšie prekážky. Medzi ne patrí kontakt s vírusom, ktorý ich pošle do karantény, alebo zistenie, že úzkostliví zákazníci vykúpili všetky balenia cestovín alebo rolky toaletného papiera.

bez-nzvu_0a140371-14bc-f7f6.png

"Základným princípom hry je solidarita," povedala 20-ročná Sarah Schwaderlappová, jedna zo spoluautoriek. "Každý hráč sa však môže rozhodnúť, či bude s ostatnými spolupracovať, alebo im úlohu sťaží tým, že im zablokuje cestu vírusom," vysvetlila.

Inšpirovali sa v spravodajstve

Sestry na hre pracovali takmer všetky večery jarného lockdownu a postupne do nej pridávali prvky, o ktorých sa dozvedeli zo spravodajstva. "To bol napríklad prípad s úzkostlivým hromadením potravín. A keď sme videli zábery z balkónových koncertov z Talianska, tak sme to tiež použili ako námet hracích kariet," poznamenala druhá zo sestier, Rebecca.

Benedikta Schwaderlappa snaha dcér natoľko nadchla, že sa rozhodol hru uviesť na trh a najal umelca, ktorý vytvoril jej dizajn. Predali tisíce kópií. Hru začali dodávať aj do miestneho hračkárstva. "Pre našu rodinu bola celkom výzva zabaliť a odoslať poštou asi 500 kusov v krátkej dobe. Dopyt z celého Nemecka je obrovský," uviedol Schwaderlapp.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok