Vzťahy medzi pravicou sú horšie ako medzi Smerom a opozíciou, myslí si Hrušovský

TA3
22.9.2012 13:43

Môžu za to aj novovznikajúce politické strany, manipulujú verejnou mienkou, prinášajú na pohľad pôvabné riešenia, ale robia nezodpovednú politiku. Povedal to dnes predseda poslaneckého klubu KDH Pavol Hrušovský na Sneme strany Most-Híd v Rimavskej Sobote.

Vzťahy medzi pravicou sú horšie ako medzi Smerom a opozíciou, myslí si Hrušovský

"Vzťahy na slovenskej politickej scéne medzi tzv. pravicovými politickými stranami sú oveľa viac poznačené konfliktom ako medzi vládou a ostatnými stranami," uviedol Hrušovský. Zároveň vyzval politické strany, ktorým záleží na Slovensku, aby nepodliehali "pokušeniu populizmu", ktorý prinášajú nové strany. Pripomenul, že nezodpovedné politiky doviedli Európu do situácie, v ktorej už politici prestávajú nachádzať riešenie.

Hrušovský víta memorandu, ktoré dnes Most-Híd ponúkol KDH a SDKÚ-DS. Dokument obsahuje tézy, ktoré by mali prispieť k lepšej spolupráci ľudovej platformy. "Tieto tézy sú tým východiskom, ktoré naše politiky môže len a len zbližovať a našu zodpovednosť prehlbovať," uistil predsedu Mosta-Híd Bélu Bugára Hrušovský. Kresťanský demokrat je rád, že strany pokračujú v zjednocovaní programov či ideí. Hrušovský zároveň vyzýva strany, ktorým záleží na robení odvážnej nepopulistickej politiky, na užšiu spoluprácu.
Súčasný obraz slovenskej politickej scény označil za žalostný a bolestný. "Ale na druhej strane je rovnako silnou výzvou pre nás, aby sme s tým dokázali niečo urobiť. A je len na nás, ako túto zodpovednosť dokážeme chápať a aj ju uskutočňovať," vyhlásil Hrušovský.

Vyzdvihol tiež dlhoročné dobré vzťahy medzi politikmi KDH a Mosta-Híd a tiež spoľahlivosť bugárovcov. "Aj keď si mnohokrát nerozumieme, ste pre KDH jedna z politických strán, na ktorú sa dá vždy spoľahnúť. Aj keď dohody niekedy vznikajú ťažko, keď vzniknú, sú základom dobrej a stabilnej spolupráce. A vieme, že ak dohodu prijmeme, dokážu ju obe strany dodržať," uzavrel Hrušovský s tým, že Mostu-Híd želá hľadanie dobrých riešení pre ľudí.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok