Firmy sa testovaniu zrejme vyhnú, antigénových testov je málo

TA3 SITA
21.12.2020 13:51

Veľké firmy sa napokon testovaniu svojich zamestnancov, ktoré malo odštartovať 28. decembra, podľa všetkého vyhnú. Hlavný hygienik Ján Mikas totiž ešte minulý týždeň listom požiadal ministra vnútra Romana Mikulca o zrušenie tejto úlohy.

Firmy sa testovaniu zrejme vyhnú, antigénových testov je málo
TASR/AP

"Po konzultácii s ministrom hospodárstva SR si Vás vzhľadom na nedostatok antigénových testov na území SR, ako aj množstvo nevyriešených otázok týkajúcich sa tejto úlohy, dovoľujem požiadať o zrušenie tejto úlohy," uvádza sa v liste.

Ústredný krízový štáb uložil na svojom poslednom zasadnutí Úradu verejného zdravotníctva a ministrovi hospodárstva úlohu vydať opatrenia týkajúce sa povinnosti testovania antigénovými testami u zamestnávateľov s 500 a viac zamestnancami, a to v termíne od 28. decembra 2020. Hlavný hygienik v liste navrhuje, aby sa táto problematika v prípade potreby zaradila do programu ďalšieho rokovania štábu, kde by sa prediskutovali podrobnosti v takej podobe, aby úrad mohol predmetnú vyhlášku vydať. "Úrad verejného zdravotníctva SR nemôže vydať vyhlášku, ktorá by bola od začiatku nesplniteľná a nevynútiteľná," konštatuje sa v liste.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok