Trenčín otestoval tisíce ľudí, pozitivita presiahla dve percentá

TA3 TASR
20.12.2020 22:10

Počas soboty a nedele sa v Trenčíne dalo otestovať viac ako 21 a pol tisíca ľudí. S pozitívnym výsledkom skončilo 560 z nich, čo je 2,59 percenta. O výsledkoch plošného testovania informoval na sociálnej sieti primátor mesta Richard Rybníček.

Podľa primátora ide o vysoké číslo, ktoré potvrdzuje fakt, že sa situácia dramaticky zhoršuje. "Dnes sme ukázali, že nám záleží jeden na druhom a spoločne sme sa zomkli pre dobro našej 'malej-veľkej' komunity, mesta Trenčín a jeho blízkeho okolia. Ak sme týmto skutkom spoločne zachránili čo i len jeden ľudský život, má náš život zmysel. A ja som presvedčený, že sme ho zachránili. Nesmieme však poľaviť a prestať," napísal v nedeľu večer v statuse Rybníček.

V Trenčíne sa cez víkend uskutočnilo plošné testovanie obyvateľov antigénovými testami. Bolo dobrovoľné a bezplatné, odbery robili na 33 miestach. Situácia v počte infikovaných novým koronavírusom je v meste Trenčín i v Trenčianskom okrese mimoriadne vážna.

Od piatka začali v Trenčíne platiť nové opatrenia nad rámec celoslovenských. Vyhláška zakazuje predaj alkoholických nápojov na priamy konzum, platí tiež zákaz akýchkoľvek hromadných podujatí aj s menším počtom účastníkov ako šesť. Zakázaná je aj prevádzka kín, divadiel, organizovanie akýchkoľvek koncertov, ale aj bohoslužieb.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok