Matovič by mal Sulíka odvolať sám, tvrdí Eštok. Kašper verí, že vláda vydrží

TA3 SITA
19.12.2020 15:44

Premiér Igor Matovič by mal ministra hospodárstva Richarda Sulíka odvolať sám, ak si stojí za svojimi vyjadreniami. Uviedol to v diskusnej relácii RTVS Sobotné dialógy poslanec Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD). Tiež podotkol, že ak SaS záleží, ako tvrdí, aby mohla vo vláde presadzovať svoj program a hodnoty, tak by mala bez problémov Sulíka stiahnuť a dosadiť iného ministra.

Matovič by mal Sulíka odvolať sám, tvrdí Eštok. Kašper verí, že vláda vydrží
TASR/Martin Baumann

Poslanec Igor Kašper (Sme rodina) je však presvedčený, že vláda štyri roky zostane aj v tom zložení, ako je. Na otázku, či by mal minister hospodárstva Richard Sulík podať demisiu, odpovedal, že Sulík a premiér Igor Matovič by si mali svoje problémy vykonzultovať.

Premiér Matovič v diskusnej relácii rádia Expres Braňo Závodský 17. decembra naživo vyzval Sulíka, aby do Vianoc podal demisiu. Ako povedal, dôvodom je „neschopnosť” ministra hospodárstva nakúpiť potrebné antigénové testy. „Mrzí ma, že máme za idiota ministra hospodárstva, ktorý nie je schopný nakúpiť testy. Naozaj ma to mrzí, možno som zlý premiér, ale tieto následky nemienim ďalej znášať,” uviedol Matovič.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok