Najlepšieho hovorcu majú ozbrojené sily, najhoršie je na tom prokuratúra

TA3
21.9.2012 23:01

Hovorcom roka 2012 je Milan Vanga, ktorý na otázky novinárov odpovedá v mene Ozbrojených síl SR a ministerstva obrany. Naopak, „hovorcovskú malinu“, teda ocenenie pre najhoršieho hovorcu, získala Jana Tökölyová, hovorkyňa generálneho prokurátora SR.

Najlepšieho hovorcu majú ozbrojené sily, najhoršie je na tom prokuratúra
TA3

Päť trofejí, ale aj pomyselná hovorcovská „malina“ putovali do rúk víťazom, ktorých vybrala 12-členná odborná porota zložená z osobností z oblasti médií, komunikácie a vzťahov s verejnosťou. „Hlavným cieľom a poslaním súťaže je vybrať najkvalitnejšieho hovorcu, ktorý môže byť pre kolegov vzorom po profesionálnej i osobnej stránke,“ povedal Ján Orlovský, predseda Asociácie hovorcov Slovenska. V tomto smere sa vzorom stal Milan Vanga, víťaz kategórie štátna správa a štátny sektor a zároveň držiteľ titulu Top hovorca 2012.

V kategórií Samospráva a neziskový sektor si víťazstvo odniesol Marek Tettinger, hovorca MsÚ Bratislava - Nové Mesto. V kategórií Privátny a komerčný sektor obhájila svoje minuloročné prvenstvo Lucia Muthová, riaditeľka odboru firemnej komunikácie v Allianz - Slovenská poisťovňa. Porota taktiež využila možnosť udeliť „hovorcovskú malinu“. Tú napokon získala Jana Tökölyová, hovorkyňa generálneho prokurátora SR, u ktorej porota kritizovala absenciu základných princípov práce hovorcu.

Okrem odbornej poroty svojho víťaza volila aj široká verejnosť v internetovej ankete mojhovorca.sk 2012. Víťazstvo si v tejto ankete odniesla Zuzana Ďuďáková, hovorkyňa UniCredit Bank.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok