Nie je dôvod mu neveriť. Hlas-SD reagoval na obvinenie Žigu

TA3 SITA TASR
17.12.2020 11:03

V strane Hlas-SD majú o exministrovi hospodárstva Petrovi Žigovi iba medializované informácie. Povedal to podpredseda Hlasu-SD Richard Raši. Zopakoval stanovisko poslanca NR SR a člena strany Žigu, ktorý tvrdí, že medializované informácie sa nezakladajú na pravde. Polícia potvrdila, že Žiga čelí obvineniu z podplácania.

Nie je dôvod mu neveriť. Hlas-SD reagoval na obvinenie Žigu
SITA/Branislav Bibel

"Zopakujem stanovisko Petra Žigu, ktorý tvrdí, že sa medializované informácie nezakladajú na pravde. Vylúčil, že by k takémuto skutku došlo. Nemám dôvod mu neveriť," uviedol Raši na tlačovej konferencii. Dodal, že exminister sám povedal, že čaká na predvolanie, aby mohol poskytnúť informácie. Raši verí, že orgány činné v trestnom konaní tak urobia.

Podľa Rašiho to vyzerá tak, že obvinenie je založené len na výpovedi kajúcnika, ktorý sa "chce dostať do zmierlivejšej formy trestu". Raši nevie, kde sa momentálne Žiga nachádza napriek tomu, že vo štvrtok rokuje parlament. Povedal, že mu zavolá a spojí sa s ním.

Exministerka vnútra Saková potvrdila, že zatiaľ nemajú žiadne bližšie informácie. Nevedela, či sa už Žiga rozprával s lídrom strany Petrom Pellegrinim o informáciách o možnom úplatku zo strany Žigu. "Poslanec NR SR Peter Žiga sa nebude vyjadrovať a je pripravený spolupracovať s orgánmi činnými v trestnom konaní," uviedol pre TASR jeho asistent Maroš Stano. Medializované podozrenia z podplácania na začiatku decembra Žiga odmietol. Uviedol, že nikdy neovplyvňoval žiadne vyšetrovanie vo svoj prospech ani v prospech príbuzných.

Vyšetrovateľ NAKA vzniesol obvinenie voči exministrovi hospodárstva Petrovi Žigovi za prečin podplácania. V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na dva až päť rokov. Väzobne stíhať by ho podľa Ústavy SR bolo možné len po odsúhlasení Mandátovým a imunitným výborom NR SR.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok