NAKA obvinila exministra Žigu. Spomína sa v súvislosti s kajúcnikmi

TA3 SITA TASR
17.12.2020 09:24

Národná kriminálna agentúra obvinila bývalého ministra hospodárstva a v súčasnosti poslanca NR SR Petra Žigu, ktorý pôsobí v mimoparlamentnej strane Hlas-SD. O obvinení informuje aj polícia. Spresnila, že ide o podplácanie.

Meno Petra Žigu sa v poslednom období spomínalo najmä v súvislosti s výpoveďami kajúcnikov v kauze Očistec či Judáš. Bývalý šéf Národnej jednotky finančnej polície Bernard Slobodník vypovedal napríklad o peniazoch, ktoré mal zaplatiť obvinený podnikateľ Norbert Bödör za to, aby vyšetrovanie karuselových podvodov obišlo rodinu Žigu. V prípade sa spomína vzdialený príbuzný exministra.

"Naka obvinila poslanca," píše polícia na Facebooku s tým, že "vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry vzniesol obvinenie za prečin podplácania".

"Poslanec NR SR Peter Žiga sa nebude vyjadrovať a je pripravený spolupracovať s orgánmi činnými v trestnom konaní," uviedol jeho asistent Maroš Stano. Medializované podozrenia z podplácania na začiatku decembra Žiga odmietol. Uviedol, že nikdy neovplyvňoval žiadne vyšetrovanie vo svoj prospech ani v prospech príbuzných. V prípade dokázania viny mu podľa príslušného paragrafu Trestného zákona hrozí trest odňatia slobody na dva až päť rokov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok