Na trasovaní kontaktov robia stovky ľudí, pomáhajú aj dobrovoľne

TA3 TASR
17.12.2020 07:46

Počet osôb pracujúcich na trasovaní kontaktov od začiatku decembra stúpol na regionálnych úradoch verejného zdravotníctva na 820 osôb. Z nich bolo 166 epidemiológov a 339 bolo z iných odborných sekcií. Uviedla to hovorkyňa Úradu verejného zdravotníctva SR Daša Račková.

Na trasovaní kontaktov robia stovky ľudí, pomáhajú aj dobrovoľne
TASR/Roman Hanc

"K trasovaniu kontaktov pristupujú RÚVZ s maximálnym nasadením. Ak sa situácia v niektorom z regiónov významne zhorší a v danom momentne nepostačujú na dôsledné trasovanie kontaktov ani posilnené personálne kapacity, je stanovený systém trojíc regionálnych úradov, ktoré si v prípade potreby navzájom pomáhajú," povedala.

Doplnila, že stúpol aj počet dohodárov, ktorých je 104, a vojakov, ktorých je 174. Zvyšní pracovníci boli podľa jej slov v inom pracovnom pomere (absolventská prax), respektíve boli dobrovoľníci.

V rámci otázky financovania Račková reagovala, že dotácia Ministerstva zdravotníctva SR vyplnila nároky na mzdové posilnenie do konca roka. Od januára budúceho roka sú tieto nároky započítané v rozpočte na príslušný rok, osobitné zvyšovanie teda podľa ÚVZ SR nie je potrebné.

Stúpol aj počet dohodárov, ktorých je 104, a vojakov, ktorých je 174. Zvyšní pracovníci boli v inom pracovnom pomere (absolventská prax), respektíve boli dobrovoľníci.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok