Akcia Predátor cielila na pytliakov, viacerí mali poľovnícky lístok

TA3 TASR
16.12.2020 11:56

Bratislavská polícia v rámci akcie Predátor zameranej na pytliactvo odhalila nelegálne lovených danielov, srncov a muflónov v Pezinskom okrese. Bola medzi nimi trofejná zver, chovný daniel, ale aj gravidná zver. K doposiaľ 30 zadokumentovaným prípadom pytliactva obvinil vyšetrovateľ päť osôb zo Šenkvíc. Polícia o tom informuje na sociálnej sieti.

Akcia Predátor cielila na pytliakov, viacerí mali poľovnícky lístok
facebook.com/policiaslovakia

Zapojilo sa viac než 100 policajtov

Policajti v rámci akcie vykonali celkom osem domových prehliadok a prehliadok iných priestorov. "Zaistili takmer tisíc stôp, medzi ktorými boli trofeje zveri, strelné zbrane v legálnej a nelegálnej držbe, nelegálne zbraňové doplnky, fotopasce, hlavy ulovenej zveri určené na preparáciu a množstvo vzoriek zmrazeného mäsa," približuje polícia.

Na akcii sa podieľalo viac ako 100 policajtov, nasadený bol aj bratislavský policajný pohotovostný útvar. Súčinné boli tiež útvary Prezídia Policajného zboru a prizvaní znalci z Regionálnej veterinárnej a potravinovej správy Senec.

V revíri aj mimo neho

Obvineniu z pokračovacieho zločinu a prečinu pytliactva spáchaného formou spolupáchateľstva čelí 30-ročný muž. Zvyšní štyria muži vo veku 62, 31, 28 a 38 rokov sú obvinení z prečinu pytliactva formou spolupáchateľstva. "Zrátaním spoločenskej hodnoty tejto neoprávnene ulovenej zveri a majetkovej škody bola doposiaľ zadokumentovaná škoda v rozsahu najmenej 83.000 eur," informovala bratislavská krajská policajná hovorkyňa Lucia Mihalíková.

Štyria z obvinených boli držiteľmi poľovníckeho lístka, ale neboli členmi poľovníckeho združenia či organizácie. Obvinení mali podľa doterajších informácií loviť v poľovnom revíri aj mimo neho, v katastrálnom území Pezinok, Šenkvice, Modra, Častá a v obci Rovňany (okres Poltár). Nelegálne ulovenú zver mali následne predávať, ale aj využiť pre vlastnú potrebu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok