Letné dovolenky na rok 2021 sú už v predaji. Najvyhľadávanejšie budú európske krajiny

TA3, CK Satur a Roberta Gregorová
14.12.2020 19:25

Ponuka First Moment dovoleniek je už vonku. Aké sú výhody kúpy dovolenky teraz, aká sa očakáva sezóna, koľko budú dovolenky stáť a ako sa zmenilo cestovateľské správanie sme sa opýtali riaditeľky cestovnej kancelárie Satur Nory Fedorovej.

Letné dovolenky na rok 2021 sú už v predaji. Najvyhľadávanejšie budú európske krajiny
CK Satur

1.Ste optimistickí ohľadom letnej sezóny 2021? Budú dovolenky na budúci rok iné ako tento rok?

Pre nastávajúce leto sme optimistickí. Aj vďaka úspešnému predaju silvestrovských pobytov, ako aj spusteniu predaja letných dovoleniek vidíme, že Slovákom cestovanie veľmi chýbalo, na dovolenky sa už tešia a majú v pláne cestovať. Dovolenky na budúci rok budú určite aj naďalej sprevádzané hygienickými opatreniami, na ktoré sme si zväčša už aj tak zvykli. Na čísla a počty dovolenkujúcich osôb, na ktoré sme boli zvyknutí z obdobia pred korona krízou sa v roku 2021 nedostaneme, a tak si dovolenkári aj budúci rok užijú dovolenky v nepreplnených letoviskách.

2.Ktoré krajiny budú podľa Vás najvyhľadávanejšie a najbezpečnejšie? A prečo?

Predpokladáme, že to budú krajiny európskej únie, kde sa aj vďaka európskemu semaforu bude dať ľahko orientovať v jednotlivých opatreniach. Najväčší pocit istoty budú poskytovať krajiny, kam sa dostaneme autom ako je Slovensko, Chorvátsko, či sever Talianska. Aj preto sme podstatne rozšírili ponuku práve do týchto krajín. Podľa aktuálneho záujmu vidíme, že z leteckých destinácií to budú krajiny Grécko, Taliansko, Bulharsko, Turecko, Cyprus ale aj Egypt, Omán a Dubaj či Maldivy.

limak-cyprus_c0a80501-a8d4-7d14.jpg

3.Cestovná kancelária Satur už spustila predaj letných dovoleniek 2021. Aké sú výhody akcie First Moment?

V rámci akcie First Moment sú letné dovolenky vždy za najlepšie ceny a tie najnižšie detské paušály. Tento rok je prvých 99 detí za detský paušál len 99 € a v Chorvátsku máme hotely, do ktorých deti cestujú úplne zdarma. Ďalšou výhodou je, že toto obdobie kúpy dovolenky garantuje možnosť výberu z tej najširšej ponuky obľúbených hotelov, termínov a typov izieb, ktoré sa zvyknú vypredať ako prvé. Podľa vývoja z iných trhov ako je Nemecko či Veľká Británia je záujem o leto väčší ako po minulé roky o tomto čase.  Hlavným argumentom pre klientov, ktorí chcú využiť najvyššie zľavy je 100% garancia vrátenia peňazí  do 14 dní a bezplatné storno až 30 dní pred odchodom. Dva týždne pre odchodom sa dá tiež zmeniť destinácia alebo meno cestujúceho. Pri kúpe dovolenky počas first moment obdobia zaplatíte len zálohu a zvyšok ceny zájazdu doplatíte najneskôr 30 dní pred nástupom na dovolenku.

4.Pri predaji letných dovoleniek na rok 2021 uvádzate, že odmeníte každého za prejavenú dôveru. Ako?

Vážime si podporu našich klientov, ktorý v tejto neľahkej dobe prijali oznámenie o náhradnom zájazde alebo vouchre ešte pred prijatím  novely zákona, čím nás veľmi podporili. Ako prejav vďaky sme zhodnotíme ich peniaze počas akcie First moment v podobe bonusu 3% úroku z hodnoty peňazí uvedenej na oznámení o náhradnom zájazde alebo vouchery. A k tomu aj balík najvyšších zliav a iných výhod.

zakyntos_0a140370-a932-5205.jpg

5.Aké ceny dovoleniek môžeme očakávať? Budú ceny dovoleniek lacnejšie?

Klienti, ktorí si svoje dovolenky prebukovali na budúci rok, majú svoje dovolenky u nás za rovnakú cenu ako v roku 2020. Uvedomujeme si, že sa očakáva znižovanie cien ale reálne to vyzerá tak, že ceny dovoleniek na rok 2021 sú niekde na rovnakej úrovni, niekde vyššie. Hlavným argumentom hotelierov je, že vzhľadom na pandemické opatrenia nemôžu obsadzovať hotel na 100% ako v minulosti, ale len na cca 80% a preto boli nútení navýšiť ceny. Ďalší vplyv na nárast cien je spôsobený aj flexibilitou, ktorá klientom garantuje bezplatné storno alebo bezplatné zmeny destinácie, či cestujúcich osôb a hotelierom sťažuje situáciu v plánovaní obsadenosti.

6.Ako sa zmenilo správanie ľudí?

Čo je takou najväčšou zmenou je, že sa na nás ako na cestovnú kanceláriu začali obracať ľudia, ktorí predtým s cestovkou necestovali, pretože pri individuálnom bookovaní svojich pobytov sa veľmi popálili a strávili veľa času získavaním peňazí späť od jednotlivých subjektov, ak vôbec niečo získali. Cestovná kancelária je dnes garanciou istoty, klienti oceňujú, že za nich všetko vybaví a má ako jediný subjekt v cestovnom ruchu poistenie insolventnosti.  Vidíme tiež, že ľudia si zvykajú aj na bezpečnostné opatrenia, karanténa po návrate vďaka home officom už tiež nie je veľkou prekážkou v cestovaní, klienti, ktorí chcú cestovať už bez problémov absolvujú testy na covid, pri bukovaní dovoleniek je pre klientov ďalej dôležitá flexibilita, ktorú už dnes klientom pri produktoch v podobe bezplatného storna, bezplatnej zmeny destinácie, či mena cestujúcej osoby, ponúkame zdarma a tiež garancia vrátenia peňazí. A cítime tiež, že veľmi senzitívne klienti reagujú na vyjadrenia vlády.

7.Ako plánujete stráviť letnú dovolenku 2021 vy a vaša rodina?

Určite pri mori, rovnako ako aj tohtoročné leto. Čaká ma tiež veľa služobných ciest do všetkých našich letných destinácií, aby som sa presvedčila o tom, že je všetko pripravené pre dovolenku našich klientov, ktorí sa na ňu už viac ako rok tešia. A spolu s mojou rodinou odlietame aj teraz priamym letom z Bratislavy, spolu s našimi klientmi, na Silvestra na Maldivy.

fanar-hotel-oman_0a14036f-a9c9-48b7.jpg

8.Máme tu koniec roka. Skúste zhodnotiť dovolenkovú sezónu 2020. Ako sa Vám podarilo udržať a vysporiadať sa s koronakrízou?

Bola to sezóna viac slovenská, ako zahraničná. Rozhodne to však bol jeden z najnáročnejších rokov, aké sme kedy v cestovnom ruchu zažili. Najťažšie je, že sa denne mení situácia, opatrenia a my za pochodu meníme mapu bezpečných krajín. Na druhej strane nám priniesol nové príležitosti, ktoré sme premenili na nové produkty a boli veľmi úspešné. Napríklad dovolenky v rezortoch na Slovensku s atmosférou ako pri mori a rodinným konceptom s animátormi, na ktorý sú klienti zvyknutí v zahraničí alebo Silvester na Maldivách či v Ománe špeciálnym priamym letom z Bratislavy a garanciou, že na palube budú len otestovaní Slováci. A hlavne máme priestor na optimalizáciu interných procesov a digitalizáciu.

9.Kam sa dá aktuálne cestovať?

V súčasnosti ponúkame len bezpečné destinácie. Najobľúbenejšou a najpredávanejšou destináciou na Silvestra tohto roka sa stali Maldivy, do ktorých letíme špeciálnym priamym letom z Bratislavy s garanciou, že na palube budú len otestovaní Slováci. Záujem je aj o Silvester v Turecku, do ktorého tiež letíme špeciálnym letom len pre Slovákov z Bratislavy, ako aj o pobyt v Dubaji, či na Zanzibare, do ktorého na vstup netreba testy. Spustili sme aj vianočné a Silvestrovské pobyty do Egypta, ktoré sa za veľmi krátku dobu vypredali. A veľmi sa tešíme, že sa turistom od 15.12. opäť otvorí aj obľúbený Omán, a tak tí, ktorí sa rozhodli, že na Slovensku počas sviatkov nebudú lyžovať a vedia sa rýchlo rozhodnúť, môžu Silvester nakoniec stráviť v Ománe. Čaká ich tam 30 stupňov vo vzduchu a 26 stupňov v mori, pohoda na bielych plážach, tyrkysové more, krásne západy slnka, silvestrovská večera a zábava. Veľký záujem je aj o Silvestra na Slovensku, tu však všetci čakáme na finálne znenie opatrení zo strany vlády.

TIPY, AKTUALITY A ZAUJÍMAVOSTI O CESTOVANÍ VÁM PRINÁŠA CK SATUR

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok