Lučanského incident prešetria. Súčasťou komisie chce byť i Smer

TA3 SITA
13.12.2020 12:34

Strana Smer – sociálna demokracia bude požadovať zriadenie komisie, ktorá prešetrí okolnosti zranenia bývalého policajného prezidenta Milana Lučanského. V našej relácii V politike to uviedol podpredseda strany Ladislav Kamenický.

Lučanského incident prešetria. Súčasťou komisie chce byť i Smer
TA3

Heger pochybuje o objektivite

Len zároveň uviedol, že zástupcovia strany budú požadovať, aby komisia nebola zložená len z predstaviteľov vládnej koalície, ale aby v nej mali zastúpenie aj členovia opozície. Minister financií Eduard Heger vyjadril pochybnosť o tom, či by komisia, v ktorej budú prítomní aj členovia strany Smer-SD, bola skutočne objektívna.

„Budeme určite iniciovať to, aby sme sa mohli my, alebo predstavitelia, ktorí sú pre nás dôveryhodní, uchádzať o členstvo medzi ľuďmi, ktorí preveria tento stav. Za tri dni je tu toľko informácií a dezinformácií. Potrebujeme vedieť, čo je pravda a budeme sa uchádzať o to, aby sme sa to dozvedeli,“ povedal Kamenický. Exminister financií zopakoval, že ľudia by nemali byť väznení len na základe výpovedí „kajúcnikov“.

„V prvom rade si treba uvedomiť, že ak sú tu nejakí kajúcnici, tak sú to v prvom rade ľudia z vašich radov, takže vlastne kritizujete vaše vlastné nominácie. Myslím si, že pani Kolíková požíva kredit odborníčky a naozaj zodpovednej osoby a má aj moju dôveru,“ povedal Heger.

Kolíková: O samovraždu sa nepokúsil

Šéf rezortu financií uviedol, že nemá problém s tým, aby boli v komisii, ktorá bude skúmať udalosti okolo policajného exprezidenta aj predstavitelia opozície, mali by sa však zdržať akýchkoľvek dezinformácií. Zároveň vyjadril pochybnosť o tom, že by boli predstavitelia Smeru v danej veci nezaujatí.

Ministerka spravodlivosti Mária Kolíková na tlačovej konferencii uviedla, že policajný exprezident Milan Lučanský sa vo vyšetrovacej väzbe v Prešove nepokúsil o samovraždu. Rovnako vyvrátila cudzie zavinenie jeho zranenia a aj informácie o tom, že by bol jeho zdravotný stav vážny. V pondelok plánuje poveriť konkrétne osoby prešetrením okolností, za akých sa Lučanský zranil.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok