Rokovanie parlamentu

SITA, TA3
21.9.2012 07:41

Poslanci národnej rady dnes pokračujú v rokovaní o novele zákona o cestnej premávke, ktorú navrhuje strana Most-Híd. Viac informácií prináša naša reportérka Martina Macková.

Rokovanie parlamentu
TA3

Parlament bude rokovať aj o ďalších návrhoch opozičných poslancov, medzi ktorými by mal byť návrh poslancov SDKÚ-DS Martina Fedora a Lucie Žitňanskej o ochrane pred neoprávneným použitím informačno-technických prostriedkov.

Predpoludním čaká poslancov hlasovanie o prerokovaných bodoch. Mali by rozhodnúť o novele zákona o celoživotnom vzdelávaní z dielne ministerstva školstva, ktorý má priniesť zvýšený poplatok za vykonanie opravnej skúšky na overenie odbornej spôsobilosti zo 100 na 300 eur. Okrem toho novela dáva profesijným a stavovským organizáciám možnosť môcť získať oprávnenie  na vykonávanie skúšky na overenie odbornej spôsobilosti.

Hlasovať by sa malo aj o novele autorského zákona z dielne poslancov Smeru-SD. V novele navrhujú upustiť od presne vymedzenej lehoty na splnenie zákonnej povinnosti usporiadateľa verejného kultúrneho podujatia pred uskutočnením podujatia oznámiť príslušnej organizácii kolektívnej správy program podujatia.

Rozhovor s poslancom Andrejom Hrnčiarom

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok